Bendrovės „Tik gėlės“ savininkas klimpsta teismuose

Garsios Kauno bendrovės "Tik gėlės" savininkas Mindaugas Sakalauskas klimpsta teismuose. Kauno apylinkės teismas iš naujo nagrinės gėlių juodosios buhalterijos bylą.

M.Sakalauskui teko pajusti pralaimėjimo kartėlį, kai Kauno apylinkės teismas pripažino jį kaltu dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir skyrė baudą. Bendrovės "Tik gėlės" direktorė Laimutė Bartkevičienė taip pat pripažinta kalta dėl tų pačių reikaliukų, tik jai skirta kiek mažesnė bauda.

Pirmą kartą šią bylą nagrinėjant Kauno apylinkės teisme, "Tik gėlės" savininkas buvo kaltinamas ne tik apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu, bet ir PVM grobstymu. 2010 m. tyrimą atlikę Finansinių nusikaltimų tarnybos pareigūnai suskaičiavo, kad valstybei buvo padaryta beveik 174 tūkst. eurų (per 600 tūkst. litų) žala.

Po šios bylos išnagrinėjimo M.Sakalauskas teismą paliko aukštai iškelta galva – buvo išteisintas. Toks teismo verdiktas netenkino ikiteisminiam tyrimui vadovavusio ir valstybinį kaltinimą palaikiusio prokuroro Mariaus Venslausko.

Išteisinamąjį nuosprendį prokuroras apskundė. Byla buvo grąžinta prokuratūrai. "Mokesčių grobstymo mums taip ir nepasisekė įrodyti, nes per tą laiką Aukščiausiasis Teismas suformavo tokią praktiką, kad sukčiavimas su mokesčiais nebevertinamas baudžiamąja prasme", – dėstė prokuroras M.Venslauskas.

Aukščiausiojo Teismo išaiškinimas pakoregavo tolesnius prokuratūros žingsnius. Galiausiai teismą pasiekė ta pati byla, tik be kaltinimų PVM grobstymu ir aiškiai suformuluotais kaltinimais dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos.

Galbūt pirmoji pergalė teisme užmigdė M.Sakalausko budrumą ir jis sutiko, kad naujoji byla teisme būtų užbaigta teismo baudžiamuoju įsakymu, t. y. kai bylą nagrinėja vienas teisėjas ir vienas teisėjas paskelbia nuosprendį. M.Sakalauskas sutiko, kad apgaulingos buhalterijos byla būtų nagrinėjama būtent taip.

Nepalankų teismo sprendimą lydėjo "Tik gėlės" savininko M.Sakalausko prašymas surengti šios bylos nagrinėjimą viešame teisiamajame posėdyje. Teismas tenkino M.Sakalausko prašymą. Jis ir vėl turės progos pasipasakoti apie galbūt dvigubą buhalteriją, pinigų gavimo operacijas, kurios nebuvo fiksuotos jokiais dokumentais, ir kitus buhalterinės apskaitos įstatymų neatitinkančius veiksmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romka

Romka portretas
Tu klounas ar kas?

jop Romka

jop Romka portretas
Ukio banko ir Korelitos palikuonis :)

jop Romka

jop Romka portretas
Ukio banko ir Korelitos palikuonis :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių