Bausmės vengęs kaunietis įsitikino: yra gudresnių už jį

27-erių kaunietis E.Č., sėkmingai slapstęsis nuo policijos penkerius metus, atrodo, ne tik pats įklimpo, bet ir galimai nusitrauks su savim į dugną dar vieną asmenį. Pastarojo ieško Lazdijų teisėsaugininkai.

E.Č. įkliuvo naktį į ketvirtadienį, bandantis kirsti su minėto asmens dokumentu Lenkijos ir Lietuvos sieną. Mikroautobusą „VW LT 35“ su Jungtinės Karalystės registracijos numeriais Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai sustabdė patikrinimui apie pirmą valandą nakties ties Salaperaugio kaimu, kur pasirinktinai stabdo atvykstančias į mūsų šalį bei išvykstančias iš jos transporto priemones.

Mikroautobuso keleivio pateikta asmens tapatybės kortelė sukėlė pasieniečiams įtarimą. Gerai įsižiūrėjus, nuotraukoje įamžintas asmuo vizualiai buvo mažai panašus į pateikusįjį šį dokumentą.

Supratęs, kad įkliuvo, E.Č. netrukus pasakė savo tikrą vardą ir pavardę. Įvedus juos į policijos ieškomų asmenų duomenų bazę, paaiškėjo, kad nuo 2011-ųjų jo ieško Kauno policija. E.Č. yra pasislėpęs nuo dar 2010-aisiais Kauno apylinkės teismo skirtos dvejų metų ir 22 dienų laisvės atėmimo bausmės už nesunkų sveikatos sutrikdymą bei viešosios tvarkos pažeidimą, kurią apskundė. Tačiau šį skundą atmetus, paaiškėjo, kad E.Č. dingęs.

Demaskavus apgaulę, jam pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – dėl dokumento pagrobimo arba pagrobto dokumento panaudojimo. Už tai jau gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Kol kas Lazdijų teisėsaugininkai sulaikė E.Č. 48 valandoms. Tačiau, kaip tikino ikiteisminį tyrimą kuruojanti prokurorė, bet kokiu atveju jis jau nebus paleistas.

E.Č. neigia pavogęs svetimą asmens tapatybės kortelę. Jo versija, iš kur šią gavo, – tipiška. Esą rado gatvėje.

Šios asmens tapatybės kortelės, išduotos 2014 m., savininkas dar neapklaustas. Jeigu paaiškės, kad šis pats davė E.Č. savo dokumentą, ir jam grės baudžiamoji atsakomybė – už bendrininkavimą neteisėtai kertant valstybės sieną. Duomenų bazėse neužregistruota, kad šis dokumentas būtų pavogtas.

Tiesa, kaip prasitarė teisėsaugininkai, baudžiamoji atsakomybė už neteisėtą valstybės sienos kirtimą gresia tik tada, jeigu tai – išorinė, o ne vidinė ES siena. Sprendžiant iš mikroautobuso, kuriuo įvažiavo į Lietuvą E.Č., valstybinių numerių, jis bandė grįžti į gimtinę iš Jungtinės Karalystės.

Pasieniečiai teigia šiais metais jau sulaikę 151 asmenį, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio šalių teisėsaugos institucijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių