Babtus šiurpinusių padegėjų pasiteisinimas: neturėjome, ką veikti

„Neturėjome, ką veikti“, – tik taip šiandien gali pasiteisinti trys jaunuoliai iš Babtų, susigalvoję pernai visuotinai pavojingą pramogą, kaip teigiama jiems pareikštame kaltinime. Apie 20 nukentėjusiųjų jiems pareiškė beveik 40 tūkst. eurų siekiantį ieškinį.

Svetimo turto naikinimas ugnimi, kuo šiandien yra kaltinama ši 18-22 metų asmenų trijulė, pernai gegužę varė į neviltį jų kaimynus.

Iš pradžių buvo sudeginti šeši prie Babtų kapinių stovėję šiukšlių konteineriai. Nors įtariamasis šiuo svetimo turto sunaikinimu visuotinai pavojingu būdu teigė padegęs tik vieną iš jų. Tačiau ugnis netruko persimesti ir į kitus. Šių konteinerių savininkė – atliekų tvarkymo tarnyba yra pareiškusi 940 eurų ieškinį.

Po savaitės Babtus nušvietė kur kas galingesnė gaisro pašvaistė – buvo padegtas garažų masyvas ir netoli jo esantis šiltnamių kompleksas.

Ugnies nuniokoto šiltnamio, kuriame žuvo ir apie 1000 augalų, savininkė savo nuostolius įvertino 2800 eurų.

Garažų masyve savo turtą laikę įtariamųjų kaimynai – beveik 34 tūkst. eurų. Apsidraudęs buvo tik vienas iš jų. O ugnis prarijo ir viename garaže laikytą 8 tūkst. eurų vertės traktorių, ir automobilio priekabą, ir motorolerį, ir kelis dviračius. Kitų garažų savininkai buvo pavertę juos sandėliais, kuriuose laikė ir baldus, ir žoliapjoves, ir skalbimo mašinas bei televizorius. Kokia buvo šio turto būklė, jau nenustatysi, tačiau iš įtariamųjų reikalaujama už viską atlyginti.

Jie buvo nustatyti tik po kelių mėnesių, bendromis pilietiškų Babtų gyventojų bei Kauno rajono policijos pastangomis. Paaiškėjo, kad tai – iki šiol policijos akiratyje nebuvusios gana tvarkingų šeimų atžalos. Laukiantis teismas bus pirmoji šių aštuoniolikos, devyniolikos bei 22-ejų metų Babtų gyventojų akistata su Temide.

Be jau minėtų ieškinių jiems gresia ir laisvės atėmimas iki penkerių metų. Tokia pramogos pasislėpus stebint sukeltą sumaištį ir atskubėjusių ugniagesių gelbėtojų pastangas suvaldyti šėlstančią ugnį kaina. Pavyzdžiui, padegus garažų masyvą, pavyko išgelbėti tik keturis iš 24 jo garažų.

Panašu, kad galiausiai dėl padarytų nuostolių, kuriuos, kaip įtariama, sukėlė, būdami apsvaigę, išsigando ir patys įtariamieji padeginėjimais. Po antrojo išpuolio, pašiurpinusio visus Babtus, panašios gaisrų pašvaistės naktimis šiame Kauno rajono miestelyje baigėsi. Dabar įtariamųjų svetimo turto sunaikinimu visuotinai pavojingu būdu laukia pasikeitimas vaidmenimis su nukentėjusiaisiais. Tik visa tai jau vyks teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dokai

Dokai portretas
Būtent, visus popierius tų garažų parodykit, jei iš vis tokie egzistuoja

Irodyk

Irodyk portretas
Tegul savininkai atnesa garazo dukumentus ir sudegusiu daiktu poperius o ne 30k euru KOSMOSAS Visi garazai nelegalei pastatyti. T-40 8000e cia nx isvis nesamone.

Lina

Lina portretas
Garažai nebuvo niekeno. Jie priklauso butams kartu su tvartais ar sandėliukais. Viskas yra planuose, perki butą ir kaina priklauso nuo to, kiek pagalbinių pastatų yra. Kai buvo privatizavimo metas, galėjai arba atsisakyti, arba viską išsipirkti. Taip kad garažai yra privati žmonių valda, o ne valstybės.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių