Avariją sukėlė ginkluotas ir girtas apsaugininkas

Po apsaugos tarnybos "Likurgas" darbuotojo Veiverių gatvėje sekmadienį sukeltos avarijos paaiškėjo, kad 41 metų apsaugininkas buvo girtas. Negana to, tarnybiniu automobiliu darbo reikalais važiavęs vyras buvo ir ginkluotas.

Viršijo greitį

Po eismo įvykio bendrovės "Likurgas" apsaugos darbuotojui alkotesteriu nustatytas 2,29 promilių girtumas. Įmonės atstovas aiškino, kad apie porą metų apsaugininku įmonėje dirbantis vyras važiavo saugoti kliento įrangos.

Kauno vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, sekmadienį, apie 20.45 val., Veiverių gatvėje bendrovės "Likurgas" automobilis "Škoda Yeti" su apsaugos įmonės skiriamaisiais ženklais rėžėsi į automobilį "BMW 520D", vairuojamą 40 metų vyro.

Po avarijos atvykę medikai suteikė pirmąją pagalbą 31 metų BMW automobilio keleivei. Nukentėjusioji skundėsi skausmais nugaroje, taip pat nejautė kojų. Ji skubiai pristatyta į Kauno klinikas.

Kol vyksta tyrimas, negalime kažko daug komentuoti. Su pačiu darbuotoju kol kas nepavyko pasikalbėti.

Kaip ir priklauso, darbo metu "Likurgas" apsaugos darbuotojas buvo ginkluotas. Pareigūnai iš neblaivaus apsaugininko atėmė ginklą. Neatmetama, kad jis važiavo viršydamas leistiną greitį. Bendrovės darbuotojai patvirtino, kad jis neskubėjo į kokį nors įvykį, kai suveikia signalizacija ir saugos tarnyba rizikos vietoje turi atsirasti nedelsiant.

"Kol vyksta tyrimas, negalime kažko daug komentuoti. Su pačiu darbuotoju kol kas nepavyko pasikalbėti. Kiek mums žinoma, jis šiuo metu ligoninėje, nors per eismo įvykį didelių sužalojimų nepatyrė", – "Kauno dienai" sakė apsaugos tarnybos "Likurgas" atstovas.

Abejotina karjera

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 2 dalį: "Tas, kas vairavo kelių transporto priemonę būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir pažeidė Kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata arba nukentėjusiam asmeniui padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų."

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokuroras Osvaldas Stadalius neatmetė, kad kvalifikacija gali dar keistis. "Paimti ir išsiųsti ekspertizei lyginamieji kraujo pavyzdžiai. Tik gavę išvadas, imsimės tolesnių tyrimo veiksmų", – paaiškino O.Stadalius.

Pareigūnams kol kas nepavyko pasikalbėti su eismo įvykį sukėlusiu apsaugininku. Prokurorai taip pat vadovaujasi informacija, kad per įvykį nesužeistas vyras atsidūrė medikų globoje. Prokuroras neatskleidė vyro sveikatos sutrikimų.

Dėl tolesnės girto apsaugininko karjeros įmonėje "Likurgas" vadovai konsultuojasi su teisininkais. "Nemanau, kad jis galės toliau dirbti. Tokia dėmė užtraukta įmonės reputacijai", – svarstė "Likurgas" atstovas.

Pasak atstovo, susikompromitavęs darbuotojas iki šiol rūpesčių nekėlė. Kaip numatyta, pagal įstatymus, pateikdavo sveikatos pažymas, kuriose įrašai iš narkologinės ligoninės, psichiatro išvados būtina turint leidimą ginklui.

Veiklos vizitinė kortelė?

"Kauno diena" rašė apie kitos saugos tarnybos "Ekskomisarų biuro" darbuotojų nuotykius. Tiesa, pastarieji sublizgėjo ne promilėmis, o elgesiu. Abi dienraščio aprašytos istorijos įvyko prie "Žalgirio" arenos renginių metu.

Šių metų ankstyvą pavasarį kaunietė Indrė (pavardė redakcijai žinoma) lengvuoju automobiliu važiavo į arenoje vykstantį renginį. Po susidūrimo su apsaugos darbuotojais moters automobilio galinis stiklas iš keleivio pusės liko sudaužytas.

Panašiai nutiko ir Kaune žinomos bendrovės darbuotojui į "Žalgirio" areną vykusiam tarnybiniu automobiliu. Tąsyk arenoje taip pat vyko renginys. Po susidūrimo su apsaugos darbuotojais buvo apgadintas automobilio priekinis dangtis, buferis ir dešinės pusės sparnas.

"Apsaugą vykdžiusių apsaugos darbuotojų veiksmai buvo įvertinti policijos bei mūsų vidinio tyrimo metu ir jokių apsaugos darbuotojų pažeidimų nenustatyta", – tokį atsakymą pateikė "Ekskomisarų biuro" Kauno skyriaus viršininkas Donatas Pocius.

Abu "Kauno dienos" aprašyti apsaugininkų tvarką patyrę herojai tvirtino, kad apsaugos darbuotojams niekas nesuteikė teisės šiurkščiai elgtis ir gadinti svetimo turto. Nukentėjusieji įsitikinę, kad saugos tarnybos užduotis visų pirma yra užtikrinti žmonių saugumą ir tvarką renginio vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stasys

stasys portretas
Ekskomisaru saugos tarnyba palikusi man neisdildoma ispudi...Chamizmas ir visiskas nesiskaitymas su savo darbuotojais...ja prisiminsiu kaip bloga sapna!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių