Automobilio dugne – 2,3 tūkst. kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Kauno teritorinės muitinės pareigūnams Ramoniškių kelio poste įkliuvo Lietuvos pilietis V.S., bandęs iš Rusijos į Lietuvą automobilio „Volkswagen Transporter“ dugne atgabenti 2,3 tūkst. nelegalių rūkalų.

Penktadienį apie 18 val. į Ramoniškių kelio postą automobiliu „Volkswagen Transporter“ atvažiavęs 24-erių V.S., bandydamas suklaidinti muitinės pareigūnus, žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių.

Tačiau muitininkams kilo įtarimų, kad automobilyje akcizinių prekių gali būti ir daugiau. Todėl jie nutarė transporto priemonę patikrinti detaliau. Pareigūnų įtarimai pasitvirtino: automobilio dugne įrengtoje slėptuvėje, siekiant išvengti muitinės kontrolės, muitininkai rado išslapstytus 2 tūkst. 368 pakelius cigarečių „NZ Gold Super“ be banderolių, pranešė Kauno teritorinė muitinė.

Kontrabandinių tabako gaminių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 7 tūkst. eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė ir cigaretes, ir automobilį, o vairuotojui surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šį pažeidimą jam gresia nemaža piniginė bauda, tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių