Ar pavyks perauklėti E. Daktarą?

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas trečiadienį patenkino Kauno probacijos skyriaus teikimą įpareigoti 35-erių Enriką Daktarą dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Ją išklausyti iki gyvos galvos įkalinto Henriko Daktaro sūnus privalės per tris mėnesius nuo šios nutarties įsiteisėjimo. Tačiau jis dar turi septynias dienas šį teismo sprendimą apskųsti. Minėtas terminas bus pradėtas skaičiuoti tik nuo  nutarties jam įteikimo, nes ją skelbiant E.Daktaras nedalyvavo.

Kaip jau rašyta, Kauno probacijos skyrius, prižiūrintis, kaip H.Daktaro atžala laikosi Vilniaus miesto apylinkės teismo jam skirtos bausmės už muštynes naktiniame sostinės klube sąlygų, kreipėsi dėl tokios papildomos baudžiamojo poveikio priemonės E.Daktarui padarius tris naujus pažeidimus. Šiemet sausį jis du kartus įkliuvo kalbantis prie vairo mobiliuoju telefonu ir kartą 37 kilometrais viršijęs leistiną greitį. Dėl to Probacijos tarnyba praėjusią savaitę prašė teisėjo Broniaus Varsackio įpareigoti E. Daktarą papildomai išklausyti kelias jų paskaitas, kurias, pirminiais duomenimis, H.Daktaro sūnui skaitys jo elgesį kontroliuojanti Probacijos skyriaus pareigūnė.

E. Daktaras pripažino padarytus pažeidimus. Tiesa, bandė juos sušvelninti, vadindamas mažareikšmiais ir teisindamasis, esą buvo priverstas taip pasielgti dėl savo verslo sėkmės.

Pernai kovą Vilniaus miesto apylinkės teismas, nuteisęs E.Daktarą dvejų metų laisvės atėmimu, tačiau atidėjęs bausmės vykdymą metams, buvo įpareigojęs jį bausmės atidėjimo laikotarpiu be Probacijos tarnybos žinios neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms, nevartoti alkoholio bei psichiką veikiančių vaistų bei sumokėti į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą beveik 565 eurus. Šią baudą E.Daktaras sumokėjo, nors minėtą nuosprendį ir apskundė. Skundą nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas iš Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžio pašalino draudimą vienerius metus vartoti alkoholį ir psichiką veikiančias medžiagas. Esą jie neturėjo įtakos E.Daktaro elgesiui, pažeidžiant viešąją tvarką Vilniaus klube „Absento fėjos“ bei iš chuliganiškų paskatų sutrikdant jo administratoriaus, bandžiusio ginti H.Daktaro sūnaus užpultą baro klientą. Mušeika buvo sulaikytas tik vėliau, todėl galimas jo girtumas liko nenustatytas.

E.Daktaras bus po didinamuoju Probacijos tarnybos stiklu dar keturis mėnesius, nes Vilniaus miesto apylinkės teismo jam skirtos dvejų metų laisvės atėmimo bausmės atidėjimas metams baigiasi birželio 22-ąją.


Šiame straipsnyje: Enrikas Daktaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ar pavyks vilką vegetaru išaugint?

Vaidas

Vaidas  portretas
Genai, viską daro genai ir kitaip nebus.

Koks tavas toks sunus

Koks tavas toks sunus portretas
Uoj nebukite juokingi! Turbut jo venomis teka toks kraujas. Obuolys nuo obels netoli rieda....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių