Ar Asilas vis dėlto bus suimtas?

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas kelioms dienoms atidėjo prokuroro prašymo sugriežtinti kardomąją priemonę dėl savo neprognozuojamo elgesio Asilo pravardę turinčiam Mindaugui Mažeikai, teisiamam už draugo nužudymą bei piktybiškai ignoruojančiam draudimą vairuoti transporto priemones, nagrinėjimą. Atsižvelgta į pastarojo, vėl bandžiusio graudinti teismą prasta savo sveikatos būkle, prašymą duoti jam laiko surinkti visas pažymas iš jį gydančių medikų.

Prašė mėnesio

Į šiandien 11 val. suplanuotą posėdį su permatomu maišeliu, kuriame buvo ne tik vaistai, bet ir cigarečių pakeliai, atvykęs M.Mažeika, kurį prokuroras prašo suimti trims mėnesiams, skundėsi per vėlai apie jį sužinojęs, nes šaukimas buvo išsiųstas jo tėvams, kurių adresu jis yra registruotas, nors gyvena kitur.

Šia dingstimi M.Mažeika ir pageidavo, kad prokuroro prašymo nagrinėjimas būtų atidėtas vienam mėnesiui - esą tiek laiko prireiks surinkti visas pažymas iš jį gydančių medikų. Vėliau nusileista iki dviejų savaičių ar vienos. 

Savo prašymą M.Mažeika buvo linkęs motyvuoti tuo, kad esą jam aišku, kad jį vistiek suims, todėl nori turėti su savimi visus jo tolimesniam gydymui reikalingus dokumentus. 

Nebesitikėjo teismo malonės? 

Be to, M.Mažeika, iki šiol dangstęsis tik daugiau kaip prieš dvejus metus jam diagnozuota onkologine liga, šiandieniniame teismo posėdyje, kuris buvo viešas, nurodė ir ne per seniausiai esą jam diagnozuotą komplikaciją - hepatitą C. 

Šiuo M.Mažeikos monologu ir prasidėjo šiandieninis teismo posėdis dėl prašymo jį suimti. Ir panašu - iš M.Mažeikos turėto nešulėlio, kad jis nelabai tikėjosi, jog jo prašymas gali būti patenkintas. 

Kauno apygardos teismo teisėjas Gytis Večerskas M.Mažeikos prašymą patenkino tik iš dalies, duodamas jam tik tris dienas. Kitas posėdis numatytas liepos 19-ąją.

Tokį sprendimą G.Večerskas priėmė, tespėjęs perskaityti prokuroro pateiktą M.Mažeikos administracinių pažeidimų, padarytų per tą laiką, kai jis buvo paleistas iš suėmimo už užstatą, išklotinę, net nepasiteiravęs, ką apie piktybinio pažeidėjo prašymą mano prokuroras, tačiau ir nesuteikęs teisės pasisakyti jį vėl ginančio advokato Ričardo Girdziušo. 

Narkotikų šešėlis

Kaip jau rašyta, kreiptis į teisėją G. Večerską, nagrinėjantį Igorio Laškevičiaus, sieto su Agurkinių gauja, nužudymo, kuriuo kaltinamas M.Mažeika, bylą, dėl 20 tūkst. eurų užstato, už kurį pastarasis yra šioje byloje paleistas į laisvę, panaikinimo, perimant jį valstybės naudai, ir skiriant suėmimą, buvo nuspręsta po to, kai šis dėl neprognozuojamo savo elgesio Asilo pravardę turintis 42 metų kaunietis liepos 3-iąją vėl buvo sulaikytas pačiame Kauno centre vairuojantis automobilį, neturėdamas tokios teisės. Be to, lengvai apsvaigęs (0,51 prom.), o jo automobilyje dar buvo rasta ir narkotinių medžiagų, tačiau po ekspertų išvadų buvo konstatuota, kad šių kiekis per mažas, kad jau aštuonis kartus teistam M.Mažeikai būtų galima inkriminuoti dar vieną nusikaltimą - neteisėtą disponavimą narkotikais be tikslo platinti.

Minėto kiekio užteko tik patraukti M.Mažeiką baudžiamojon atsakomybėn už tokį patį baudžiamąjį nusižengimą, o kreiptis į Kauno apylinkės teismą, kad šis jį ir suimtų jau nebebuvo prasmės.

Priešnuodis pagaliau rastas?

Tačiau, priėmus sprendimą nesikreipti dėl M.Mažeikos suėmimo neteisėto disponavimo narkotikais byloje, nuspręsta atkreipti teisėjo G.Večersko, nagrinėjančio I.Laškevičiaus nužudymo bylą, dėmesį į tai, kad tuo kaltinamas M.Mažeika piktybiškai pažeidinėja Apeliacinio teismo nutarties, kuria jis daugiau kaip prieš pusantrų metų buvo paleistas už jau minėtą užstatą, sąlygas. 

Kreipimęsi į G.Večerską teigiama, kad nuo 2016-ųjų lapkričio, kai M.Mažeika buvo paleistas iš suėmimo, jis net aštuonis kartus buvo sulaikytas vairuojantis automobilį, neturėdamas tokios teisės, ir kelis kartus neblaivus. Nors, paleidžiant jį už užstatą, jam buvo išaiškinta, kas gresia, jeigu jis darys naujas nusikalstamas veikas.

G.Večerskas dėl savo užimtumo kitose bylose paskyrė posėdį dėl minėto prokuroro prašymo nagrinėjimo tik po savaitės - šiandien priešpiet. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rb

Rb portretas
Užuojauta asilėliui

klp

klp portretas
Kas jam tokią taiklią pravardę uždėjo ? Ir prie ko čia neprognozuojamas būdas??? Jūs į nuotrauką pažiūrėkite....... :)

Nebus suimtas

Nebus suimtas portretas
Kol asilas Matijošaitis bus Kauno valdžioj...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių