Anglija grąžino ilgai ieškotą sukčių

Beveik devynerius metus Kauno policijos ieškotas Viktoras Martinkevičius vakar atvežtas į Kauno apylinkės teismą su marškinėliais, ant kurių puikavosi Jungtinės Karalystės vėliava. Šioje šalyje romas sėkmingai slapstėsi po to, kai per vieną vakarą įžūliai apsivogė net keliuose Kauno prekybos centruose.

Reikėjo vyro

2007-ųjų rugpjūtį, kai tik devynių klasių išsilavinimą turinčiam V.Martinkevičiui pavyko pergudrauti visą būrį Kauno prekybos centrų kasininkių, jam dar buvo devyniolika. Tačiau pagal sugyventinės Jelenos scenarijų jam teko dėtis 65-erių metų vyru.

Būtent tokio amžiaus kauniečio banko mokėjimo kortelę ji esą radusi gatvėje. Nors beveik neabejojama, kad ši buvo pavogta. Tik kortelės savininkas negalėjo paaiškinti, kokiomis aplinkybėmis ją prarado.

Ir atrodo, kad apie tai sužinojo ne iš karto, nes naujoji jo kortelės savininkė su savo bendrininku V.Martinkevičiumi suskubo per kelias to vakaro valandas sėkmingai apsipirkti trijuose Kauno prekybos centruose ir vienoje vaistinėje. Tuo metu apsiperkant banko kortelėmis PIN kodo dar nereikėjo. Tačiau ant jų jau buvo kortelės savininko pavardė, todėl apsukruolei Jelenai ir prireikė sugyventinio pagalbos.

Įtarimas kilo tik vienai

Iš pradžių viename "Iki" prekybos centre ši sukčių pora tik pabandė laimę vildamiesi, kad tikrasis grobio savininkas dar bus neapsižiūrėjęs. Bandomąja preke tapusį septynių litų pirkinį pavyko įsigyti be kliūčių. O toliau jau apetitas augo kaip ant mielių.

Tą vakarą sugyventiniai apsilankė dar viename "Iki", kuriame jau su svetima kortele įsigijo prekių už beveik 220 litų. Po to –  vienoje Žaliakalnio vaistinėje, kurioje paliko beveik 134 litus, ir "Hyper Maximoje", kurioje sugebėjo apsipirko net keturis kartus. Per tą pusvalandį jie ten išleido beveik 900 litų.

Tačiau sėkmingą sukčių poros žygį per Kauno prekybos centrus tą vakarą sustabdė budri "Maximos", įsikūrusios "Akropolyje", kasininkė. Kai prieš šią jie išdėliojo visą kalną prekių – pradedant kosmetika bei parfumerija ir baigiant vyriškais, moteriškais bei vaikiškais drabužiais ir avalyne, už kurias reikėjo mokėti beveik 1 tūkst. litų, budrioji kasininkė atkreipė dėmesį į lietuvišką jai pateiktos banko kortelės savininko pavardę ir lietuviškų bruožų neprimenančią pirkėjų išvaizdą. Paprašius kortelę pateikusio jaunuolio jo asmenybę patvirtinančio dokumento, šis ir buvo demaskuotas.

Anglai irgi taupo

"Maximos" apsaugos darbuotojo sulaikyti sugyventiniai buvo perduoti policijai. Ši pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau sulaikytuosius paleido, skirdama jiems kardomąją priemonę –  rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Netrukus įtariamųjų pėdsakai jau buvo atšalę ir teko skelbti jų paiešką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
dar vienas mažaraštis komentuoja.

KOKS JIS -ROMAS--

KOKS  JIS  -ROMAS-- portretas
kada jo varda Viktoras , tai ir rasykit sugavo[ pagaliau] cigona viktorely .....kury litchujanijos teisesmauka uz kysy paleido pries 9 metus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių