Aferos „Regitroje“ teistumu baigėsi ne visiems

Kauno policijos patruliui, padėjusiam nusipirkti vairavimo egzaminus „Regitroje“, Kauno apygardos teismas penktadienį skyrė 3012 eurų baudą. Dviem jo kolegoms iš Jurbarko policijos, kaip ir ryšininkės vaidmenį atlikusiai kyšius ėmusio „Regitros“ darbuotojo pažįstamai, - 3766 eurų baudas. O pačiam kyšininkui – 4519 eurų baudą.

Teko ir permokėti

Kaip jau rašyta, aferos „Regitros“ Kauno filiale iškilo į viešumą, besiklausant Jurbarko policijos patrulių Edgaro Brazaičio ir Rimvydo Zymono, įtartų kyšininkavimu, telefoninių pokalbių.

Bylos duomenimis, į šiuos policininkus pagalbos už pinigus pirmuoju bandymu išlaikyti egzaminus „Regitroje“ 2015-ųjų sausį kreipėsi ir vienas jų sustabdytas pažeidėjas, vairavęs automobilį neturėdamas tokios teisės. Pastarojo prašymą uniformuoti „geradariai“ perdavė kolegai Aurimui Ugenskui, bylon sugulusių įvykių metu dirbusiam Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinėje.

A.Ugenskas kaltintas padėjęs už pinigus išlaikyti vairavimo egzaminus „B“ kategorijai gauti ne vien minėtam pažeidėjui. Remiantis kitos vairuotojos, pirkusios šį egzaminą „Regitros“ Kauno filiale 2015-ųjų balandį pasakojimu, iš jos A.Ugenskas už minėtą aferą paėmė net 230 eurų. Nors, kaip išsiaiškino teisėsaugininkai, kitiems nusipirkusiems ten vairuotojų pažymėjimus ši nusikalstama paslauga kainavo 180 eurų. 150 buvo skirta dėl kyšininkavimo į teisiamųjų suolą pasodintam „Regitros“ Kauno filialo specialistui Rolandui Dabravolskui. Likusius 30 atsiskaičiuodavo anksčiau kartu su pastaruoju Kauno automobilių turguje dirbusi prieniškė Ligita Lukaševičiūtė, bylon sugulusių įvykių metu buvusi motinystės atostogose.

Grandininė reakcija

Kai kuriais atvejais už nesugebančius išlaikyti vairavimo egzamino mokėjo jų tėvai.

O dviem - šiuos egzaminus priiminėjo ne R.Dabravolskas, vieną kartą turėjęs nedarbingumo pažymėjimą, o kitą – laisvą dieną, bet jo kolegos. Tačiau sužinojęs, kad pirkusieji egzaminus juos išlaikė, R.Dabravolskas pinigus paėmė.

Iš pradžių įtarimai valstybės tarnautojo papirkimu buvo pareikšti ir nusipirkusiems egzaminą ar jų artimiesiems. Tačiau vėliau visi jie atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, nes sutiko bendradarbiauti su teisėsauga.

Tačiau „Regitros“ administracija peržiūrėjus vaizdo kamerų, įrengtų egzaminavimo automobiliuose, įrašus, konstatavo, kad atleistieji nuo baudžiamosios atsakomybės vairuotojų pažymėjimus gavo neteisėtai ir pripažino šiuos negaliojančiais.

Peržiūrėjus šiuos įrašus, su tarnyba „Regitroje“ atsisveikino ir du R.Dabravolsko kolegos.

(Nuotraukoje - Rolandas Dabravolskas)

Vienas teistas jau du kartus

Dėjosi nesuprantantis, kuo yra kaltinamas, tik A.Ugenskas, pernai rugpjūtį pagaliau atleistas iš tarnybos Kauno patrulių rinktinėje. Nors prieš perduodant šią bylą teismui, jam, iki tol nušalintam nuo tarnybos, buvo leista į šią grįžti, nes nusikaltimai, kuriais jis kaltintas, tiesiogiai su jo pareigomis nesusiję.

Kaip paaiškėjo tik teisėjui Arūnui Paštuoliui skelbiant nuosprendį, A.Ugenskas buvo atleistas iš tarnybos policijoje, tik įsiteisėjus nuosprendžiui už kitus jo padarytus nusikaltimus – apysunkį sveikatos sutrikdymą bei viešosios tvarkos pažeidimą. Už šį išsišokimą, įvykdytą prieš keletą metų Šakių rajone, jam buvo skirtas dvejų metų laisvės atėmimas, bausmės vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui. Kadangi iki minėto nuosprendžio Kauno policijoje tebedirbęs A.Ugenskas šios bausmės neatlikęs, ji pridėta prie penktadienio jam skirtos baudos.

Skiriant bausmes kitiems teisiamiesiems, atsižvelgta ne tik į tai, kad tai buvo pirmoji jų akistata su Temide, bet ir jų auginamus mažamečius vaikus, tarp kurių yra ir sunkių ligonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aferistų kontora

aferistų kontora portretas
aš prieš 3 mėn. girdėjau, kad dabar kainuoja 300 eurų :)

Vladas .Kaunas.

Vladas .Kaunas. portretas
Išduoti teises nemokšoms-tai leiskite operuoti galvas tiems ,kurie išdavė teises,tik pradedantiems medicinos fuksams.Įdomu kaip jaustūsi papuole pas tokius "ale gydytojus",ką?Tai va iš kur atsiranda tie laidos 'blogiausi vairuotojai" siaubingi herojai!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių