Žymiausias pasaulio baritonas rudenį koncertuos Kaune

Rugsėjo 29 dieną visų muzikos gurmanų laukia ypatinga dovana – Kauno „Žalgirio“ arenoje savo vienintelį Lietuvoje koncertą surengs vienu gražiausių pasaulio baritonu tituluojamas Dmitrijus Chvorostovskis. Jam pritars Kauno miesto simfoninis orkestras, kuriam diriguos armėnų kilmės dirigentas Konstantinas Orbelianas.

Pasaulinį pripažinimą pelnęs D.Chvorostovskis gimė ir mokėsi Krasnojarske. 1985 m. sąjunginiame vokalistų konkurse pelnė laureato vardą, M.Glinkos konkurse – Didįjį prizą. 1989 m. tapo prestižinio konkurso „Cardiff Singer of the Word” nugalėtoju. Nuo pat karjeros pradžios žiūrovus stebino sodrus ir nepaprastai gražus D.Chvorostovskio balso tembras bei įgimtas muzikalumo pojūtis. Po debiuto P.Čaikovskio operoje „Pikų dama” Nicoje, Dmitrijui atsivėrė prestižinių pasaulio teatrų durys. Jis buvo pakviestas į Karališkąjį operos „Covent Garden” teatrą Londone, „Metropolitan operą” Niujorke, Bavarijos valstybinę operą Miunchene, „La Scala” Milane, „Colon” teatrą Buenos Airėse, Vienos valstybinę operą, Zalcburgo festivalį, Paryžiaus, Čikagos, Sankt Peterburgo teatrus ir garsiausius operos festivalius. Vaidmenų sąraše greta P.Čaikovskio Germano – W.A.Mozarto Don Žuanas, Laporelo, G.Rossinio Figaro, G.Verdi Poza, Žermonas, Rigoletas ir daugelis kitų.

Anot koncerto organizatorių, žymaus solisto kalendorius planuojamas trejiems metams į priekį, o gastrolių geografija itin plati – D.Chvorostovskio koncertų laukiama visuose kontinentuose. Jis pavergė klausytojų širdis tokiose koncertinėse salėse kaip „Wigmore Hall” Londone, „Queen’s Hall” Edinburge, „Carnegie Hall” Niujorke, „La Scala” Milane, P.Čaikovskio konservatorijoje Maskvoje, „Gran Teatre de Liceu” Barselonoje, kultūros centre Honkonge. Jis rengė solinius koncertus Seule, Osle, Stambule, Jeruzalėje, o taip pat Australijoje. Atlikėjas dažnai koncertuoja akompanuojant aukščiausio lygio orkestrams, tokiems kaip Niujorko filharmonijos, San Francisko simfoniniam, Roterdamo filharmonijos ir kitiems garsiems kolektyvams. Dainininkas bendradarbiauja ir su žymiais dirigentais, tokiais kaip Jamesu Levine’u, Bernardu Haitinku, Claudio Abbado, Zubinu Mehta, Jurijumi Temirkanovu ir Valerijumi Gergijevu.

D.Chvorostovskis palaiko ir glaudžius muzikinius bei asmeninius ryšius su Rusija. Jis tapo pirmuoju atlikėju, surengusiu solinį koncertą su orkestru ir choru Maskvos Raudonojoje aikštėje, kurio vaizdo įrašą pamatė 25 šalių televizijos žiūrovai. Dainininkas nuolat rengia išskirtinius pasirodymus „Chvorostovskis ir draugai” Maskvoje, į kuriuos kviečia tokias operos pasaulio garsenybes kaip Renée Fleming, Sumi Jo, Sondrą Radvanovsky ir daugelį kitų. Neseniai D.Chvorostovskis pradėjo bendradarbiauti su populiariu Rusijos kompozitoriumi Igoriu Krutojumi, jie kartu įrašė bendrą albumą ir sėkmingai jį pristatė Maskvoje, Sankt Peterburge ir Kijeve.

Per savo karjerą D.Chvorostovskis dainavo su tokiais muzikos grandais kaip Luciano Pavarotti, Anna Netrebko, Lara Fabian ir kitomis žvaigždėmis. 49-erių aukštas, charizma spinduliuojantis žilaplaukis dainininkas yra patekęs į žurnalo „People” gražiausių žmonių 50-tuką, kas itin reta tarp klasikinės muzikos atstovų.

Bilietais prekiauja www.bilietupasaulis.lt . Koncertą organizuoja „Medusa concert“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grbeja

grbeja portretas
romkai aciu

Marge

Marge portretas
Kaip viena karta pasake musu ginybos ministre Rasa Juknevičiene,,A mums tokios kulturos nereik,,

Šaliapinas

Šaliapinas portretas
Nei jis garsus, nei ka....toks pats kaip Baskovas. Piaras piaras piaras...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių