A. Zuokas: Vilniaus ir Kauno oro uostai neturėtų konkuruoti

Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas įsitikinęs, kad iš Kauno oro uosto turi skraidyti pigių avialinijų kompanijų lėktuvai, o iš Vilniaus – prabangesni. Tokią mintį jis išsakė „Kauno dienos“ inicijuotoje diskusijoje „Ar Kauno oro uostui lemta žlugti?“.

Dvipolio idėją vystęs buvęs sostinės meras A. Zuokas išsakė nuomonę, kad Vilniuje turėtų būti su Kaunu nekonkuruojantis oro uostas, kuris siūlytų greitai ir kokybiškai nugabenti žmones į įvairius Europos miestus. Jo manymu, Kaune turėtų būti orientuojamasi į vadinamąsias biudžetinių skrydžių kompanijas ir krovinių gabenimą.

„Jei Vyriausybėje būtų patvirtinta strategija Vilniaus ir Kauno oro uostus laikyti kaip filialus, Kaunas atsigautų. O abu oro uostai ne konkuruotų, bet papildytų vienas kitą ir kartu galėtų konkuruoti šiame Europos regione“, – tikino buvęs Vilniaus vadovas. Taip, pasak A. Zuoko, keleiviai iš Šiaulių ar kitų Lietuvos miestų dažniau rinktųsi Kauno oro uostą, o ne Rygos.

Politiko nuomone,  pigių skrydžių kompanijos yra geras verslas, nes daugumai keleivių tapo įmanoma skraidyti. Kol Lietuvoje nebuvo pigių aviakompanijų, daugeliui lėktuvo bilietas buvo visiškai neįkandamas. A. Zuokas įsitikinęs, kad neverta vystyti tik Vilniaus oro uosto. Jis diskusijos metu tvirtino, kad sostinėje 5 mln. keleivių per metus būtų protingas sprendimas, o likusius 7 mln. turėtų patarnauti Kaunas.

Kartu su A. Zuoku „Kauno dienos“ inicijuotoje diskusijoje dalyvavo Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas, Kauno technologijos universiteto (KTU) prorektorė Jurgita Šiugždinienė, Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys, dvimiesčio idėjos puoselėtojas, logistikos bendrovės „Hoptrans holding" vadovas Vytas Volkevičius bei dienraščio „Kauno diena“ direktorius Tadas Širvinskas.

Visą diskusiją apie Kauno oro uostą stebėkite vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Zuokas teisus. Patiko.

Acha

Acha portretas
Čia ne tik skrydžiai, bet ir infrastruktūros veikla : viešbučiai, restoranai, turismas, kaimo spdybos - viskas pradeda veikti ir duoti pinigus.

Aksioma

Aksioma portretas
Zuokas teisus: tokioje nykštukinėje valstybėje, kai atstumas tarp areuostų 100 km neturi būti jokios konkurencijos. Kas iš to, kad Kaunas visom prasmėm turi plėtros galimybes, jeigu tam trūkdo Vilniaus valdininkai. Pasipūtę valdininkai pasirengę viską sutempti į Vilnių. Kad būtų vienas miestas šalyje, o visi kiti būtų rajonai kaip Jonava ar Šilalė.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių