Zoologijos sodo ateities planus pieš už ketvirtį milijono

Lietuvos zoologijos sodo teritorijos galimybių studijai ir detaliajam planui parengti bus skirta daugiau nei ketvirtis milijono litų, pranešė Aplinkos ministerija.

Studija ir detalusis planas turėtų būti parengti iki kitų metų rugsėjo, naudojantis Europos Sąjungos Regioninės plėtros fondo parama.

Šiam tikslui pagal Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros ir Lietuvos zoologijos sodo pasirašytą finansavimo sutartį skirta 260 tūkst. litų.

Anot pranešimo, galimybių studija bus pradėta rengti gruodžio mėnesį, šiuo metu vyksta konsultacijos su suburta darbo grupe, sudaryta iš zoologijos sodo, Aplinkos ministerijos ir kitų institucijų specialistų.

Parengus galimybių studiją ir detalųjį planą, bus pradėti rengti techniniai projektai, o vėliau – paraiškos Europos Sąjungos 2014-2020 metų paramos laikotarpio finansavimui gauti. Šios lėšos būtų naudojamos jau konkretiems renovacijos darbams, kurie, kaip manoma, užtruktų apie penkerius metus.

Kaip sakė Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento Biologinės įvairovės skyriaus vyriausiasis specialistas Selemonas Paltanavičius, dabartinis Lietuvos zoologijos sodas atitinka ne visus ES reikalavimus. Jame ne visiems gyvūnams  užtikrintos tinkamos  gyvenimo sąlygos. Kai kurie voljerai pastatyti daugiau kaip prieš pusę amžiaus.

„Per keletą artimiausių metų atnaujinus ir rekonstravus Kaune įsikūrusį Lietuvos zoologijos sodą, jis galėtų tapti vienu moderniausių regione“, – pareiškė Aplinkos ministerija.

Kauno zoologijos sodas oficialiai atidarytas 1938 metų liepos 1 dieną. Jis užima apie 16 hektarų teritorijos, laikoma apie 3 tūkst. gyvūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zirafa

zirafa portretas
O kodel nebus rengiamas architekturinis konkursas geriausiai idejai isrinkti?

nejuokinkit

nejuokinkit portretas
kokie čia dar planai už tokias ašaras - porą takelių perasfaltuosit, ir nebeliks nė 100 litų...

2-am

2-am portretas
pusę milijono tik teoriniams pasvaisčiojimams, čia pinigai už svajones, o ne realius darbus. Pusę milijonu sumokėsism kokiai tai užsienio kompanijai už tai kad pririnks gražiū paveiksliukų iš gogles ir parašys verslo planą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių