Zoologijos sode vėl apsigyveno krokodilas

  • Teksto dydis:

Lietuvos zoologijos sodo terariumo simboliu visuomet buvo krokodilas. Daug metų juo buvo Nilo krokodilas Gena, tačiau sulaukęs garbaus amžiaus 2010 metais gyvūnas nugaišo. Dabar jam rasta pamaina.

Zoologijos sodo lankytojai naująjį krokodilą gali pamatyti nuo vakar, tačiau jo atsiradimas sode tikrai turi neeilinę istoriją.

Praėjusių metų rugsėjį Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas (RAAD) iš vieno studento netikėtai konfiskavo krokodilinį kaimaną. Internete pastebėjus keistą skelbimą apie parduodamą didelį driežą, departamento darbuotojams kilo įtarimas ir jie nutarė šį skelbimą patikrinti atidžiau.

Studento namuose departamento darbuotojai rado kuo tikriausią gyvą krokodilą. Studentas tikino nežinojęs, jog įsigijo tokį gyvūną – vaikinas manė laikantis paprastą driežą. Tačiau po kelių mėnesių krokodilas ėmė sparčiai augti ir studentas suprato įsigijęs ne driežą, o plėšrų laukinį gyvūną.

Departamento brigada konfiskavo krokodilinį kaimaną iš jį nelegaliai laikiusio vaikino ir krokodilas atkeliavo į Lietuvos zoologijos sodą. Tada šis roplys tesvėrė 180 gr ir buvo 40 cm ilgio. Šiuo metu Krokas, kaip jį pavadino sode dirbantys gyvūnų prižiūrėtojai, sveria 1 kg ir 300 g ir yra 63 cm ilgio. Jis iki šios dienos gyveno šaltakraujų gyvūnų laboratorijos terariume, kuris greit jam tapo ankštas. Todėl zoologijos sodas surado remėjus naujam voljerui įrengti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
pasisekė Kauno zoologijos sodui ,už dyką įsigijo krokodilą ,tikėkimės ,kad maitinimui turės lėšų ,,,,sėkmės pateisinti pasitikėjimą ,,,

reziume

reziume portretas
vargšas krokodilas, apsigyveno Kauno zoologijos sode.

Vasia

Vasia portretas
O tas studentas ta krakajoba turbut Nemune pagavo? Kur jis ji gavo? Istorija nutyli.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių