Zoologijos sode – paslaptinga naujovė

Kauniečiai pastebėjo, jog į Lietuvos zoologijos sodą atvežta antra žirafa, tačiau paprastiems lankytojams gyvūnas dar nepristatytas. Kol kas naująją gyventoją stebi tik prižiūrėtojai.

„Kauno dienos“ redakciją pasiekė informacija, kad į Lietuvos zoologijos sodą atvežta nauja žirafa. Dar praėjusio mėnesio pabaigoje miestiečiai matė, jog buvo gabenama aukšta dėžė, tad pirma mintis ir buvo, kad Kauną pasiekė nauja žirafa. Sklandantį gandą apie naują egzotinį gyvūną patvirtino ir Lietuvos zoologijos sodo vadovas.

„Jei pastebėjo, tai jau vieša paslaptis. Mes pristatymą darysime tada, kai suderinsime su rėmėjais, kurie prisidėjo prie žirafos atvežimo. Dabar dvi savaites gyvūnas karantinuojamas, kad adaptuotųsi prie aplinkos, pajustų Lietuvos klimatą bei jau esamo žirafos patinuko bendrystę“, - visų detalių atskleisti nenorėjo Lietuvos zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas.

Jis atskleidė, kad atvežtas patinas, todėl, kad jie neturi teisės veisti žirafų. Tačiau antra žirafa buvo reikalinga tam, kad zoologijos sode gyvenantis Rotšildo žirafos patinėlis Griaustinis nebūtų vienas. A.Didžiokas prasitarė, kad naujoji žirafa yra kitokio porūšio, kurio Lietuvoje dar nebuvo.

Lietuvos zoologijos sode žirafos visuomet buvo vienos iš lankomiausių gyvūnų, tačiau norint atvežti antrą žirafą buvo iškilusi problema: patalpos turėjo atitikti itin aukštus vidinių patalpų ventiliavimo reikalavimus. Lietuvoje vasaros trumpos, todėl zoologijos sode gyvenančios žirafos didžiąją laiko dalį praleidžia vidinėse patalpose. Aukštaūgių gyvūnų gerovei užtikrinti naudojami įvairūs natūralūs pakratai: šiaudai, pjuvenos, kvarcinis smėlis. Žirafų pašarai taip pat dulka – tai šienas, vantos (džiovintos šakos), todėl žirafa turėjo gyventi patalpoje, kur per savaitę susidarydavo iki 1 cm dulkių.

Rugsėjo pabaigoje buvo pagerintos aukštaūgių gyvūnų gyvenimo sąlygos. Rėmėjų „Kartland“ ir „ClimPro“ bendromis pastangomis žirafos gyvenamojoje patalpoje buvo įrengta vėdinimo sistema, kuri užtikrina nuolatinę oro cirkuliaciją. Kadangi žirafos – Afrikos žemyno gyventojos, patalpoje, kurioje ji gyvena, oro temperatūra negali būti mažesnė negu +20 °C, todėl sumontuotas specialus vėdinimo įrenginys, kad būtų galima palaikyti optimalią patalpos temperatūrą. Įdiegti triukšmo slopintuvai ir kita įranga, kad žirafos galėtų gyventi patogioje ir sveikoje aplinkoje.

„Dar vis stebime visą sistemą, viskas pasirodys per pirmą žiemą, bet su ja vis tiek daug geriau nei be jos“, - sakė A.Didžiokas.

Dėl įrengtos vėdinimo sistemos, buvo leista atsiveži antrąjį žirafos patinėlį, tačiau visuomenei jis dar nėra pasiekiamas. Planuojama oficialiai naująjį egzotinį gyvūną lankytojams pristatyti spalio 17 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Keista, kad turi būti tik patinėlis ir patinėlis. Aš galvojau, kad būtinai turi būti patelė i patinėlis. Labai keisti apriojimai.

...

... portretas
Ir vėl tų žydriukų propaganda.

Du zydriai

Du zydriai portretas
O kaip su homoseksualumo propaganda vaikams?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių