Zoologijos sode – galimybė išbandyti egzotiškiausią darbą

  • Teksto dydis:

Gegužės 27 d. Lietuvos zoologijos sode vyks „Gyvūnų prižiūrėtojo dienos“ šventė. Jos metu lankytojai galės susipažinti su pačia egzotiškiausia ir įdomiausia specialybe – gyvūnų prižūrėtojo.

Patys zoologijos sodo darbuotojai, kurie kiekvieną dieną susiduria su gyvūnais, labai mėgsta savo darbą ir jį vertina. Paprašyti sugalvoti priežastis, kodėl myli darbą su gyvūnais, jie nedvejodami įvardino tokias priežastis: „kiekviena diena siurprizas“, „nes jie patys nuostabiausi kolegos“ ir kitas.

Terariumo darbuotoja Vilija, dirbanti su gyvatėmis, užtikrintai teigė, kad myli darbą su šiais gyvūnais, nes jos vienos kitas puikiai supranta. Ilgametis Lietuvos zoologijos sodo darbuotojas Rimvydas (dirbantis čia net 30 metų) juokaudamas sakė, kad vertina darbą su gyvūnais, nes jie neužduoda kvailų klausimų, pavyzdžiui, „ar tu mane myli?“.

Šventės metu prižiūrėtojai papasakos apie prižiūrimus gyvūnus, atsakys į visus rūpimus klausimus. Renginio dieną numatyti net devyni gyvūnų pristatymai ir trys ruonio šėrimai, per kuriuos mažieji lankytojai galės pabūti tikru prižiūrėtoju ir pavaišinti ruonį žuvimi!

Be to, įvairiose zoologijos sodo vietose bus galima konstruoti užimtumo priemones: beždžionėms, zebrams, papūgoms ir net šikšnosparniams! Patys smalsiausi specialioje edukacijoje galės susipažinti su įdomiais gyvūnų prižiūrėtojų darbo įrankiais, kurie tikrai nustebins. Terariumo darbuotojai papasakos, kaip yra kuriamas žmogaus ir gyvūno draugystės ryšys.

Renginyje taip pat dalyvaus LSMU Veterinarijos akademijos studentų asocijacija, kuri pristatys edukaciją „Būsimojo šeimininko akademija“. Visi naminių gyvūnėlių prižiūrėtojai ir planuojantys jais tapti, galės sužinoti apie skirtingus šunų, kačių ar graužikų auginimo ypatumus. Taip pat apie tai, kokių dokumentų reikia, norint laikyti augintinį, pamatyti įvairių gyvūnų kaulus. Taip pat bus galima sužinoti augintinių dresūros pradmenis, nuo ko pradėti ir kaip užauginti gerą ir protingą šuniuką ar kačiuką. Be to, „Gyvūnų prižiūrėtojo dienos“ renginyje kiekvieno lauks ir Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Gyvūnų priežiūros skyriaus atstovai, kurie papasakos, kaip tapti profesionaliu gyvūnų prižiūrėtoju.

Renginio programa:

▷ 12-16 val. LSMU Veterinarijos akademijos studentų asociacijos edukacija „Būsimojo šeimininko akademija“ (prie kupranugarių).

▷ 12-16 val. Karaliaus Mindaugo mokymo centras pristatys gyvūnų prižiūrėtojo mokymo programą (prie kupranugarių).

▷ 13-16 val. prisidėk gerais darbais – tapk zoologijos sodo savanoriu! (prie stumbrų).

▷ 13-15 val. būk zoologijos sodo gyvūnų prižiūrėtoju – paruošk dovaną beždžionei! (prie beždžionių) .

▷ 13-15 val. būk zoologijos sodo gyvūnų prižiūrėtoju – nupink skanėstą zebrui! (prie arkliuko rato).

▷ 13-14 val. būk zoologijos sodo gyvūnų prižiūrėtoju – sukonstruok žaislą papūgai! (apatinėje sodo dalyje, prie papūgų) .

▷ 14 val. edukacija „Pažink gyvūnų prižiūrėtojų įrankius“ (prie terariumo).

▷ 14.30 val. gyvūno ryšys su prižiūrėtoju – terariumo gyvūnų pristatymas (terariume). 

Gyvūnų pristatymai:

11 val. ruonio šėrimas 

11.30 val. pelikanai 

12 val. stumbrai

12.30 val. liūtai

13 val. ruonio šėrimas 

13.15 val. korsakai

13.30 val. Kamerūno ožkos 

13.45 val. beždžionės 

14 val. tropiniai paukščiai 

15 val. tigrai

15.30 val. zebrai

16 val. ruonio šėrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių