Zoologijos sodas švenčia 75-ąjį gimtadienį

Lietuvos zoologijos sodas savo 75-ojo gimtadienio šventėje sekmadienį sulaukė didžiulio lankytojų antplūdžio.

Dar prieš šventės pradžią 13 val. prie zoologijos sodo kasų išsirikiavo ilga, beveik iki A. Baranausko gatvės nusidriekusi eilė. Pristatytų automobilių virtinė vinguriavo toli žemyn Radvilėnų plentu, A. Mickevičiaus slėnio parko link.

„Atvykome kartu su vaikais sudalyvauti šventėje, apžiūrėti gyvūnus. Eilėje stovime jau gal 10 minučių, bet tikimės sulaukti gerų įspūdžių“, – kalbėjo eilėje užkalbinti kauniečiai Kazakevičiai.

75 metų amžiaus sulaukę senjorai į renginį buvo įleidžiami nemokamai. Būtent prieš tiek metų gamtininko Tado Ivanausko iniciatyva atidarytas zoologijos sodas. „Tada sodo teritorija buvo užmiestyje, netoliese ganėsi kaimiečių gyvuliai“, – lankytojams sodo istoriją pasakojo Lietuvos zoologijos sodo edukologė Violeta Lazarevičienė.

Pirmais metais sode apgyvendinta 40 gyvūnų. „Po metų jų padaugėjo iki pusantro šimto, o dabar turime per 2 tūkst. gyventojų“, – pasakojo V. Lazarevičienė.

Šventėje sodo darbuotojai paleido į dangų oro balionus, prie kurių buvo pririšti 75 kvietimai nemokamai aplankyti gyvūnus. „Būtų įdomu, jei žmonės atėję į sodą su rastais kvietimais dar papasakotų, kur juos rado“, – kalbėjo sodo direktorius Aurimas Didžiokas.

Portalui kaunodiena.lt jis sakė, kad šiuo metu rengiamas naujas sodo detalusis planas, o nuo 2015 m. tikimasi gauti ES paramą ir pradėti sodo modernizaciją. Po jos gyvūnai būtų įkurdinti erdvesniuose voljeruose. „Tam erdvės pakanka, nes kol kas užimame tik 44 proc. turimos teritorijos“, – tvirtino A. Didžiokas.

Šventėje koncertavo dainininkas Martynas Beinaris, vaikų dainavimo studija „Svajonių Gija“. Mažieji buvo kviečiami į masinį burbulų pūtimą, su tėveliais žaisti judriuosius žaidimus, mokomi gaminti aitvarus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Pagaliau ir Kaune kažkas šviesaus ir gražaus nutiko...

kaunas

kaunas portretas
fainai jega

o

o portretas
O kodėl negalima paskelbti iš anksto apie vyksiančius renginius? Man visai neįdomu sužinoti, kad jau įvyko. O gal čia tam, kad kauniečiai nesudalyvautų pernelyg aktyviai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių