Žongliravimas kelio ženklais: kur dėti automobilius?

Beveik 20 metų Ašigalio g. gyventojai, kuriems nelikdavo vietos automobiliui pastatyti kiemuose, juos statydavo gatvėje, gyvenamųjų namų pusėje. Prieš du mėnesius staiga atsirado draudžiantys stovėti kelio ženklai.

Beveik 20 metų Ašigalio g. gyventojai, kuriems nelikdavo vietos automobiliui pastatyti kiemuose, juos statydavo gatvėje, gyvenamųjų namų pusėje. Prieš du mėnesius staiga atsirado draudžiantys stovėti kelio ženklai.

Sutrikdė nusistovėjusią tvarką

Ašigalio g. nuo automagistralės Vilnius–Klaipėda skiria nedidelis miškelio ruožas. Jo pakraštys dabar ir tapo naujuoju paliktų automobilių prieglobsčiu.

"Kažkokia nesąmonė. Negana to, kad sprendimas nesuvokiamas sveiku protu, tai iškart, perstačius ženklus, čia įsisuko policija ir pila visiems baudas, kurie automobilius palieka pagal seną, kitiems gal per 20 metų susiformavusį įprotį", – žodžių kišenėje neieškojo šio mikrorajono gyventojas Stasys Trakūnas.

Jis negali atsistebėti, kam prireikė keisti nusistovėjusią tvarką ir apsunkinti daugiabučiuose gyvenančių vairuotojų kasdienybę.

Pensininkas aiškina, kad žmonės buvo įpratę automobilius laikyti prie gatvės toje pusėje, kurioje yra gyvenamieji namai. Esą išlipę iš automobilių jie žengdavo ant šaligatvio ir kulniuodavo namo.

Pritarė vairuotoja

"Dabar vairuotojai automobilius gali statyti tik prie miškelio, tačiau ten net šaligatvių nėra. Žmonės lipa į purvyną ir lekia skersai Ašigalio g.", – naująja tvarka stebėjosi S.Trakūnas.

Kauno savivaldybės Eismo komisijos sprendimu gyventojams įprastoje pusėje puikuojasi automobiliams stovėti draudžiantys ženklai. "Kai kurių vienas paskui kitą pastatytų ženklų net nematyti", – S.Trakūnas mostelėjo ranka į du iš eilės draudžiamuosius kelio ženklus.

Sulig rankos mostelėjimu sustojo pro šalį važiuojantis troleibusas. "Troleibusą sustabdžiau", – suglumo situaciją "Kauno dienai" dėstęs vyras.

Iš troleibuso stryktelėjo šviesiaplaukė moteris. "Apie kelio ženklus kalbate?" – ir nelaukdama atsakymo pareiškė: "Nuimti ir tučtuojau perkelti į buvusią vietą."

Troleibuso vairuotoja Jūratė Semeinikovienė netramdė emocijų peikdama automobilių stovėjimo pakeitimus. "Mama parsiveža vaiką iš darželio, pastato automobilį ir tiesiu taikymu šauna per gatvę. Tai čia saugu? Gyvenamųjų namų pusėje troleibuso linija atitraukta nuo šaligatvio, o nuo miškelio pusės yra arčiau krašto. Būna dienų, kai mes nepravažiuojame", – piktinosi troleibuso vairuotoja.

Mažesnė blogybė?

Beveik 2 km ilgio Ašigalio g. vos dvi perėjos pėstiesiems. Tačiau Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras pareiškė, kad pėsčiųjų lakstymas Ašigalio g. yra mažesnė blogybė nei ta, dėl kurios buvo pakeista įprasta tvarka. Esą juk eismas ne toks jau intensyvus.

"Gyventojai kreipėsi į Eismo saugumo komisiją. Dėl gatvėje gyvenamųjų namų pusėje paliktų automobilių buvo prastas matomumas iš kiemų išvažiuojančių automobilių vairuotojams, o eismas pakankamai intensyvus ir buvo ne vienas eismo įvykis", – paaiškino P.Keras.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas rėmėsi ir tuo, kad iki pakeičiant draudžiamų stovėti automobiliams ženklų puses iš gyventojų vis gaudavo skundų, o pakeitus negauta nė vieno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantru

Nesuprantru portretas
Skaičiau ir taip nesupratau, ar vis tik intensyvus eismas šioj gatvėj ar ne? "Paulius Keras pareiškė, kad pėsčiųjų lakstymas Ašigalio g. yra mažesnė blogybė nei ta, dėl kurios buvo pakeista įprasta tvarka. Esą juk eismas ne toks jau intensyvus. "Gyventojai kreipėsi į Eismo saugumo komisiją. Dėl gatvėje gyvenamųjų namų pusėje paliktų automobilių buvo prastas matomumas iš kiemų išvažiuojančių automobilių vairuotojams, o eismas pakankamai intensyvus ir buvo ne vienas eismo įvykis", – paaiškino P.Keras.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Sąjungos aikštėj neporinėj pusėj ženklų reikėtų. Nes iš kiemo išvažinėjant absoliučiai nieko nesimato. Suki ir galvoji "arba- arba"

boo

boo portretas
beje tikrai mums ten toj aikstelej reik NORFOS? O gal savivaldybe irengtu geriau ten masinu stovejimo aiksteles? Kad zmones turetu kur det tas masinas...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių