Per Žolinę Pažaislyje skambės muzika ir Maironio eilės

Jau kelintus metus iš eilės Pažaislio muzikos festivalis su Lietuvos Švento Kazimiero seserų kongregacija Pažaislio vienuolyne kviečia švęsti Žolinę – Švč. Mergelės Marijos dangun ėmimo šventę.

„Ir pasirodė danguje didingas ženklas: moteris, apsisiautusi saule, po jos kojų mėnulis, o ant galvos dvylikos žvaigždžių vainikas“, – taip Jėzaus mokinys Jonas aprašo regėjimuose matytą Saulėtąją Moterį – Bažnyčios, kovojančios su bibliniu slibinu, simbolį, tarsi paragindamas įvertinti Mergelės Marijos misijos svarbą ir pasinaudoti teikiamomis malonėmis.

Šią Pažaislio vienuolynui itin svarbią šventę, kaip ir kasmet, papuoš per šv. Mišias giedantis Kauno valstybinis choras, kuriam diriguos jo meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis.

Po mišių vyks koncertas – choras pamalonins klausytojus iškiliausiais sakralinės muzikos kūriniais, o mūsų tautos dainiaus Maironio eiles skaitys visiems puikiai pažįstamas aktorius Rimantas Bagdzevičius.

Liaudies išmintis sako: „Kas per Žolinę neviešės, tas visą gyvenimą laimės neturės.“ Todėl rugpjūčio 15-ąją visi mylintieji išmintingą Dievo žodį ir iškalbingą muziką kviečiami apsilankyti Pažaislio vienuolyne.


Šiame straipsnyje: ŽolinėsPažaislio vienuolynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

uz kvietima aciu

uz kvietima aciu portretas
gal malonetumet dar ir laika parasyt)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių