Žmonės plūsta atsisveikinti su legendiniu boksininku A. Šociku

Būriai žmonių penktadienį eina pagerbti Algirdo Šociko, geriausio visų laikų Lietuvos boksininko, trenerio, Kauno garbės piliečio.

Nuo vidurdienio, kai buvo atverta laidojimo rūmų, esančių A.Juozapavičiaus pr. 1, salė su pašarvotu velioniu, joje vienas po kito apsilankė A.Šociko draugai, bendražygiai, giminės, sporto organizacijų atstovai.

Kauno sporto veteranų klubo „Ąžuolynas“ pirmininkas Pranas Majauskas pastebi, kad kasmet retėja klubo narių, tarp kurių buvo ir A.Šocikas, gretos. „Nuo 1982 metų, kai įsikūrė mūsų veteranų klubas, iš 246 tada susibūrusių entuziastų teliko apie 70. A.Šociko netektis neabejotinai yra pati skaudžiausia“, – tvirtino P.Majauskas. Jo teigimu, velionis visada aktyviai dalyvavo sporto veteranų renginiuose. Atgimimo laikotarpiu buvo vienas tų, kurie atkūrė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Kauno skyrių.

Artimas A.Šociko draugas, nusipelnęs Lietuvos futbolo treneris Povilas Grigonis prisimena, kad A.Šocikas išsiskyrė savo sugebėjimu bendrauti. „Jis traukė žmones, nes į visus žiūrėjo su pagarba ir neskirstė jų pagal rangą, pareigas. Jo namuose lankėsi ir kosmonautai, ir daug visokių žymių žmonių iš Lietuvos, Rusijos, o jei tuo metu kartu būdavo kitų žmonių, nė vieno neišskirdavo“, – teigė P.Grigonis. Jis prisimena, kad apie A.Šociką labai pagarbiai atsiliepdavo ir rusai.

Pasak P.Grigonio, A.Šociko namuose po vienų varžybų yra svečiavęsis ir garsus jo varžovas, rusų bokso legenda Nikolajus Koroliovas. „Jis stebėjosi, kad jo pagrindinis varžovas Sovietų sąjungos čempionatuose yra toks draugiškas bei svetingas“, – pasakojo P.Grigonis.

Tačiau sporte A.Šocikas visada siekdavo revanšo, jei patirdavo nesėkmę. „Ringe jis buvo principingas. Ne kartą yra sakęs, kad po pralaimėjimo visada užsibrėždavo tikslą kitą kartą laimėti. Ir tai jam visada pavykdavo“, – kalbėjo P.Grigonis.

A.Šocikas su gyvenimu atsisveikino trečiadienio vakarą. Jo sūnus Gintautas Šocikas pasakojo, kad tą dieną jo tėvas pasijuto blogiau nei paprastai. „Iškvietėme greitąją medicinos pagalbą ir medikai tėvą išvežė į Respublikinę Kauno ligoninę. Ten jis užgeso tyliai ir ramiai. Mirė kaip tikras vyras, koks buvo visą gyvenimą“, – dalijosi paskutinių akimirkų praleistų su tėvu įspūdžiais G.Šocikas.

A.Šocikas bus išlydėtas šeštadienį 14 val. ir laidojamas Petrašiūnų kapinėse, šeimos kape.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Nuotraukos jokio plūdimo nerodo. Žurnalistai, atidžiau rinkitės antraštes, nedarykite iš mirties sensacijos, o iš mirusiojo - paminklo. Visi mirsime. A.a. Algirdas pamokytų jus santūrumo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių