A. Žentelis vėl išrinktas Kauno aeroklubo direktoriumi

  • Teksto dydis:

Į visuotinį ataskaitų ir rinkimų susirinkimą Lietuvos aviacijos muziejaus salėje Kaune susirinko aktyviausias Kauno aeroklubo elitas.

Pasak pranešimo, buvo pristatytos bendrosios ataskaitos. Taip pat direktorius Algimantas Žentelis kalbėjo apie savo nuveiktus ir nenuveiktus darbus per visą ketverių metų kadenciją. Labiausiai jis išskyrė 2014 metų sezoną, kai buvo priskraidyta įvairių tipų lėktuvais per 800 valandų. Šis skaičius, lyginant jį su kitų sezonų skrida, dvigubai didesnis.

Tarybos pirmininkas Antanas Marčiukaitis, vedęs susirinkimą, išsakė konstruktyvių pasiūlymų tiek direktoriaus veikloje, tiek Tarybos. Jis pabrėžė, kad ateinantį sezoną pats planuoja gerokai aktyviau skraidyti, nes Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos prezidentas Vytautas Galvonas metė iššūkį kiekvienam lakūnui akrobatui. V. Galvono iniciatyva perkamas aukščiausios klasės akrobatinis lėktuvas "Extra 330 SC".

"Tai verčia kiekvieną iš mūsų pasitempti, koreguoti planus pagal tai, ką galėtume kiekvienas padaryti, kad vėl suburtume komandą, kuri skraidytų aukščiausios kategorijos (Unlimited) Europos ir pasaulio čempionatuose", - kalbėjo A. Marčiukaitis.

Klausimas, kodėl aeroklubo nariai skraidė vienodais su kitais pilotais įkainiais, pateiktas vadovams, sukėlė ne mažai diskusijų. Nutarta, kad aeroklubo administracija iki gegužės 1 dienos apskaičiuos tikslią akrobatinio lėktuvo valandos naudojimo savikainą ir ją pateiks deryboms su klubo sportininkais, kad būtų nustatytos aiškios nuolaidos būtent klubo nariams.

S.Dariaus ir S. Girėno aerodromo direktorius Eugenijus Raubickas pristatė vasaros sezono didžiausios aviacijos šventės, skirtos aerodromo 100 metų jubiliejui, programą. Taip pat jis teikė pasiūlymų dėl darbo drausmės laikymosi.

Visuotinio susirinkimo delegatai ketverių metų kadencijai vėl vienbalsiai išrinko Algimantą Žentelį, kuris patikino rinkėjus neužsisėdėsiąs ir dirbsiąs taip, kad būtų visame aeroklube įpūsta aistros darbui ir skrydžiams ugnelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių