Kas genės medžius Kaune?

Savivaldybės kontroliuojamai bendrovei „Kauno gatvių apšvietimas“ bus patikėta prižiūrėti miesto želdinius. Miesto taryba patvirtino šių darbų įkainius.

Savivaldybei pavaldi bendrovė „Kauno gatvių apšvietimas“ bus įpareigotas kirsti ir genėti medžius bei krūmus, surinkti ir išvežti miesto gatvėse, skveruose ir parkuose nulūžusias medžių šakas, rauti kelmus, gydyti medžių žaizdas ir valyti dreves, taip pat sodinti medžius ir krūmus, atlikti sanitarinius kirtimus ir kraštovaizdžio formavimo kirtimus. Ši bendrovė bus atsakinga ir už skruzdėlynų aptvėrimą miško žemėje bei inkilų gamybą ir pakabinimą, taip pat privalės valyti upelių šlaitus ir griovius, likviduoti nelegalius sąvartynus. Iki šiol šiuos darbus atlikdavo konkursą laimėjusi bendrovė „Irgita“.

„Kauno gatvių apšvietimas“ genėjo, geni ir genės medžius. Išplėsime personalą, kitą savaitę atkeliaus sunkvežimis, smulkiosios technikos turime“, - tarybos nariams aiškino bendrovės generalinis direktorius Petras Švažas.

„Mūsų įmonėms užkraunama vis daugiau darbų ir atsakomybių, Kažin, ar einama geru keliu?“ - suabejojo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Jonas Koryzna.

Jo manymu, geriau, kai įmonė yra siauresnės specializacijos. „Užkrauname nebūdingas funkcijas“, - pridūrė J.Koryzna.

Tokiai idėjai prieštaravo ir daugiau konservatorių, abejodami, ar tikrai bus užtikrinta kokybė sumažinus įkainius.

Praėjusiame miesto tarybos posėdyje nuspręsta, kad dalį Kauno žaliųjų plotų turi šienauti savivaldybės kontroliuojama bendrovė "Kauno švara". Iki šiol daugiau kaip dešimtmetį tai darė bendrovė "Irgita".

2014 m. kovą trejiems metams savivaldybės pasirašyta sutartis su bendrove "Irgita" tebegalioja, tačiau savivaldybė nusprendė, kad miesto žaliuosius plotus turėtų šienauti bendrovė "Kauno švara".

"Norime patikrinti, kas dirba geriau ir pigiau: ar "Irgita", ar "Kauno švara". Tai, kad "Irgita" jau trylika metų dirba ir niekas kitas negali ateiti, atrodo keistai. Kol kas tai tik eksperimentas – "Kauno švara" šienaus 20–25 proc. miesto žaliųjų plotų", – aiškino savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas. Anot jo, "Kauno švaros" šienpjoviams bus patikėta rūpintis teritorija tarp Jonavos gatvės, Savanorių prospekto ir Islandijos plento.

Sutartyje su "Irgita" savivaldybė įžvelgė, kad neprivalo užsakyti visų joje nurodytų paslaugų ir kiekių, tad tuo ir pasinaudojo pirkdama paslaugą iš "Kauno švaros". Tokiam savivaldybės užmojui neprieštaravo ir Viešųjų pirkimų tarnyba, pritarusi sandoriui su "Kauno švara", nes tokią galimybę numato ir Viešųjų pirkimų įstatymas.

"Vejų šienavimo paslaugų įkainiai, kuriuos pateikė "Kauno švara", yra mažesni nei "Irgitos". "Kauno švara" yra savivaldybės kontroliuojama bendrovė, galinti savo pajėgumais užtikrinti kokybišką paslaugos teikimą", – teigiama savivaldybės tarybai parengtame dokumente. Tam, kad "Kauno švaros" šienpjoviai galėtų dirbti, bendrovei reikės įsigyti naujos technikos.

G.Petrauskas žada, kad šiemet šienpjoviai pasirūpins didesniais vejų plotais nei ankstesniais metais, tačiau tikslesnių teritorijų neįvardijo. "Planuojame, kad bent jau važiuojant pagrindinėmis gatvėmis kemsynų neturi matytis", – sakė administracijos direktorius.

Tokie savivaldybės planai nustebino bendrovei „Irgita“ vadovaujantį Robertą Mačiulį, kuris tikino apie tai išgirdęs iš žurnalistų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Jeigu tas Petrauskas toks specas tai lai pasižiūri kaip nupjovė S. Žukausko gatvėje.

Faktas

Faktas portretas
Prie ko čia konservatoriai ir darbų kokybė ? Pernai Kalniečiuose buvo šienaujama idealiai. Šiemet pralėkė kaip ant juoko, kur griebė, o kur ne. Tikriausiai nei Kupčinskas nei Matijošaitis nešienavo, bet kažkokie traktoristai. Tik vieni dirbo sąžiningai, o kiti atmestinai. turėtų bent seniūnijų darbuotojai pakontroliuoti.

Putiovas

Putiovas portretas
tA iGRITA AISKU YRA konservatoriu kurinys ir ju zmoniu darbdavys,uztat sie ir stoja muru uz juos.Meras yra verslininkas ir jis stengiasi padaryti tai,kad butu kuo maziau islaidu,atliekant daugiau darbu.Varykit tuos konservus uz horizonto,kaip sakoma.\kupcinskas privare miesta prie bedugnes,o draugeliai vis nerimsta.Dabar skaiciau,jog LKP nori pavadinti nusikalstama organizacija.Manau kad apsivogusius ir neseimininkiskus konservus galima butu taip pavadiny[...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių