Zapyškis ir Ežerėlis parlamentarus rinks kartu su Šakiais

Perbraižius vienmandačių rinkimų apygardų žemėlapį, pasikeitė Kauno rajone esančių apygardų ribos ir pavadinimai. Zapyškio ir Ežerėlio seniūnijų rinkėjai priskirti rinkimų apygardai, kurios daugumą sudaro Šakių rajono gyventojai.

Balsas bus išgirstas?

Buvusi Kauno-Kėdainių vienmandatė rinkimų apygarda sumažinta ir pavadinta Raudondvario, o Kauno kaimiškoji apygarda tapo Garliavos. Teritoriniu požiūriu Garliavos apygarda taip pat mažesnė už buvusią Kauno kaimiškąją: trys anksčiau jai priklausiusios rinkimų apylinkės – Ežerėlio, Altoniškių ir Zapyškio – priskirtos kitai, Zanavykų rinkimų apygardai. Didžiąją dalį šios apygardos rinkėjų sudaro Šakių rajono gyventojai. Kauno rajono gyventojai sudaro tik 11 proc. šios apygardos rinkėjų. "Šiuo metu Zanavykų rinkimų apygardoje yra 32,5 tūkst. rinkėjų, iš jų 3,7 tūkst. – Kauno rajono gyventojai. Į mūsų Seimo rinkimų apygardą jau nuo seno patenka ir Vilkaviškio rajono trijų rinkimų apylinkių rinkėjai, jų yra apie 1,7 tūkst.", – sakė Zanavykų apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Lilija Sniečkuvienė, nedrįsusi prognozuoti, ar Kauno rajono gyventojų balsas bus išgirstas Šakių rajono daugumos.

Apylinkių adresai nepasikeitė

Moteris tvirtino, kad informacinė medžiaga apie kandidatus į Seimą šioje vienmandatėje apygardoje, daugiamandatės apygardos kandidatų sąrašai ir rinkėjų kortelės jau turėjo pasiekti Kauno rajono gyventojus, kaip ir viešose erdvėse iškabinti plakatai. "Tačiau, kaip ir visur, susiduriant su naujovėmis visko pasitaiko – gali būti ir nustebusių, kad ne už tuos kandidatus, už kuriuos įsivaizdavo, reikia balsuoti", – neslėpė L.Sniečkuvienė.

Zapyškio seniūnas Sigitas Imbrasas priminė, kad rinkimų apylinkių adresai nepasikeitė – gyventojai eis balsuoti ten pat, kur anksčiau. "Niekas gyventojų neklausė, pritaria jie ar ne tokiam apygardų ribų perbraižymui. Jei būtų klausę, manau, gyventojai būtų pasisakę prieš. Juk mes pripratę prie savų kandidatų, rajono žmonių. Jie ir pas mus renginiuose dalyvauja, ir teikia paramą. O Zanavykų vienmandatės rinkimų apygardos kandidatus mes tik nuotraukose, plakatuose esame matę", – užsiminė S.Imbrasas.

Jis atkreipė dėmesį, kad šį kartą gyventojai mažiau nei paprastai domisi Seimo rinkimais. Anot seniūno, greičiausiai ir rinkėjų aktyvumas šiemet bus mažesnis.

Vadovavosi teismo išaiškinimu

Perbraižant apygardų ribų žemėlapį, buvusios Kauno-Kėdainių vienmandatės rinkimų apygardos Kėdainių rajono rinkėjai buvo priskirti Raseinių-Kėdainių apygardai. O trijų rinkimų apylinkių (Neveronių, Ramučių ir Karmėlavos), anksčiau priklausiusių Kauno kaimiškajai rinkimų apygardai, rinkėjai priskirti Raudondvario rinkimų apygardai. Šioje apygardoje yra 39,7 tūkst., Garliavos rinkimų apygardoje – 32,7 tūkst. rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ežerėlietė

Ežerėlietė portretas
Tokia painiava tik Lietuvoje įmanoma. Gyvename Kauno rajone, o renkame Šakių r. atstovą, kodėl neturiu teisės rinkti savo rajono atstovo. Jokios logikos.

Zapyškietė

Zapyškietė portretas
Žiauriai neteisinga, noriu balsuot už Kauno rajono žmones, o ne už kažkokius šakinius!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių