Zapyškį ir Kulautuvą vėl bus galima pasiekti laivu

Gegužę iš senosios Kauno prieplaukos į Kulautuvą ir Zapyškį keleivius pradės plukdyti laivas „Tolstojus“. Balandžio 25 dieną posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba vėl nusprendė finansiškai paremti šį turistų pamėgtą maršrutą.

Kaip ir ankstesniais metais, plaukimas Nemuno maršrutu Kaunas-Zapyškis- Kulautuva-Kaunas truks tris valandas, o dar dvi valandas keliautojai pramogaus ir iškylaus Kulautuvoje. Čia jų paslaugoms veiks kavinė, su miesteliu ir atnaujintu miško taku supažindins gidas.

Nuo denio bus galima pasigėrėti įspūdingais Nemuno šlaitais bei architektūros paminklais.

Dešiniajame Nemuno krante įsikūręs Raudondvaris su  Šv.Kūdikėlio Jėzaus bažnyčia ir įspūdingu dvaru, kurį Kauno rajono savivaldybė baigia prikelti naujam gyvenimui. Istorinis Raudondvario dvaras – tai Lietuvos didikų Radvilų, Zabielų, Tiškevičių rezidencija. Grafai Tiškevičiai miestelyje pastatė bažnyčią, kleboniją, įkūrė parką, įrengė oranžeriją.

Kairiajame Nemuno krante pušynuose skendi Kačerginė. Šį miestelį buvo pamėgę net trys lietuvių literatūros klasikai: Jonas Biliūnas, čia parašęs apsakymą „Brisiaus galas“, vaikiškų knygelių autorius Pranas Mašiotas ir sielos ramybės neradęs Vincas Mykolaitis-Putinas.

Iš karto už Kačerginės driekiasi Zapyškis su viena seniausių Lietuvoje Šv.Jono Krikštytojo bažnyčia. Kiekvieną pavasarį šalia bažnytėlės vyksta respublikinės aitvarų šventės.

Tarpukario metais tūkstančius poilsiautojų į savo paplūdimius sukviesdavusi Kulautuva šiandien tikisi atgauti kurorto statusą. Vasarą į festivalį „Akacijų alėja“ čia plūsta dainuojamosios poezijos gerbėjai.

Kauno rajono savivaldybė planuoja skirti dar daugiau dėmesio prie Nemuno esančių miestelių infrastruktūrai. Jau parengtas Zapyškio bažnyčios bei jos aplinkos sutvarkymo projektas. Kačerginėje taip pat planuojama sutvarkyti Nemuno pakrantę ir įrengti prieplauką.

„Kauną ir Kauno rajoną turėtų jungti ne tik laivų maršrutai, bet ir dviračių takai. Investavę į infrastruktūrą galėtume sukurti patrauklų Vidurio Nemuno turizmo žiedą“, – teigė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Laive „Tolstojus“ telpa 100 žmonių, planuojama, kad jis plauks sekmadieniais. Gegužės 19 dieną numatytas pirmasis reisas.

Šiemet maršrutui iš Kauno rajono savivaldybės biudžeto skirta 30 tūkst. litų, todėl keleiviai už bilietus mokės ne visą kainą. Šį maršrutą nuo 2010 metų taip pat remia ir Kauno miesto savivaldybė.

Kelionė laivu į Kulautuvą suaugusiesiems kainuos 21 litą,  8-12 metų vaikams – 12 litų, neįgaliesiems – 15 litų, o vaikai iki 7 metų plauks nemokamai. Bilietus bus galima užsisakyti Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro interneto svetainėje www.turizmo-info.lt.

Praėjusią vasarą laivas „Tolstojus“ į pakaunės miestelius plaukė 13 kartų ir gabeno apie 1200 keleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
kažin kodėl niekur neprisimenama Altoniškių, negi čia gyvenantys buvusioj gyvenvietėj nenusipelnė kad ir juos prisimintų?????????

Antanas

Antanas portretas
plaukti į Kulautuvą, kad pasėdėti tik sumautoje kavinėje -tuščias laiko gaišinimas ir nuotaikos gadinimas.Plaukimas pats įdomus, tik žiauriai užknisa Pūko radio politinės blevyzgos

TAS

TAS portretas
Tik tiek ir sugeba ponas G.Labanauskas.Arba nuplukdyti iki Raudondvario ir atgal. Daugiau kalba nei daro.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių