Zapyškį ir Kulautuvą galbūt vėl bus galima pasiekti laivu

Jei kitą savaitę Kauno miesto savivaldybė pritars, Zapyškį ir Kulautuvą vėl bus galima pasiekti laivu. Dar balandžio mėnesį Kauno rajono meras Valerijus Makūnas su Kauno miesto meru Andriumi Kupčinsku pasirašė ketinimų protokolą dėl keleivinio turistinio maršruto laivu vystymo šiais metais.

„Šis vandens maršrutas yra labai populiari pramoga tarp kauniečių ir miesto svečių. Tai patraukli ir reikalinga paslauga, puikus būdas turiningai praleisti laisvalaikį, alternatyva tiems, kurie nori pailsėti nuo automobilių, pasigrožėti vaizdingomis pakrantėmis ir gyvenvietėmis“, – projekto aprašyme teigia miesto savivaldybės Turizmo plėtros poskyrio vedėjas Romutis Navardauskas Palaima.

Ši penkias valandas Nemunu trunkančios ekskursijos tradicija Kaune gimė dar tarpukariu. Planuojama, kad reguliarūs maršrutai vyks kiekvieną sekmadienį vasaros sezono metu. Vaikai iki 7 metų plauks nemokamai, nuo 7 iki 11 metų vaikui bilietas kainuos 11 litų, o suaugusiam – 19 litų.

Atplaukę į Kulautuvą keliautojai turi dvi valandas laisvo laiko, prieš grįžtant atgal į laivą, kurio metu turi puikią galimybę susipažinti su miesteliu, pailsėti nuostabios gamtos prieglobstyje.

Artimiausiame Kauno miesto tarybos posėdyje rengiamasi priimti sprendimą dėl nuostolių už keleivių plukdymą laivu padengimo. Praėjusių metų nuostolius vežėjams apmokėjo Kauno rajono savivaldybė.

Kelionių mėgėjų laukia dar viena naujovė. Pirmaisiais metais bilietus į laivą pramogautojai galėjo įsigyti tik laive, pernai – „Tiketos" kasose. Šiemet baigiama įdiegti bilietų pirkimo sistema internete. Bilietus bus galima nusipirkti interneto svetainėje www.vandensturai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Kasmet apie tą pačią laivybą, bet rezultatai tie patys. Privalėtų būti elementaru, kaip troliku iki kauno marių nuvažiuoti.

Kotas

Kotas portretas
Super saunu butinai su seima reikes plaukti

MMM

MMM portretas
Gelda butu gerai naujesne :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių