Žalumynų daiginimas ant palangės tapo šeimos verslu

  • Teksto dydis:

Sveika ir skanu – šia paprasta, bet realybėje maisto produktus retai atspindinčia formuluote savo produkciją drąsiai apibūdina Indrė ir Vincas Benevičiai. Daugelio bandomą žalumynų daiginimo ant palangės technologiją jie išplėtojo iki sparčiai besiplečiančio šeimos verslo.

Indrės ir Vinco Benevičių namų palangės Kauno rajone esančiuose Ringauduose apstatytos įvairiausiais indais su vaiskiai žaliais augalėliais. Ši jauna šeima jau kelerius metus augina įvairių rūšių žalumynus maistui. Nors Vincas yra technikos mokslų daktaras, o Indrė baigusi administravimo ir rinkodaros studijas, prieš dešimtmetį moteriai viešint Jungtinėse Amerikos Valstijose nusižiūrėta daigų verslo idėja sutuoktinius įsuko į visiškai kitokį gyvenimo etapą. 

„Aš iš karto susidomėjau, kadangi buvo labai skanu ir buvo gan netikėta – Lietuvoje tai buvo visiškai nepopuliaru prieš 10 metų. Kai mes auginome namuose ant savo palangių, savo virtuvėje, draugai paragavę klausdavo, kas čia, kas čia per žolė. Tai irgi, kai nuvykau į Ameriką, man tai buvo visiška naujiena ir tai žavėjo, kad tai yra skanu, netikėta“, – pasakoja daigų augintoja Indrė Benevičienė.

Daugiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių