Žaliakalnio turgaus teatro festivalis pakvietė į pirmąjį spektaklį

Antrus metus iš eilės vykstantis Žaliakalnio turgaus teatro festivalis šiandien mažuosius kauniečius ir jų tėvelius pakvietė į pirmąjį spektaklį.

Kol ūkininkas Petras ant prekystalio dėliojo gražesnius kiaulienos išpjovos gabaliukus, močiutė Genė nuo morkų ryšulėlių purtė prilipusias žemes, o jauna mergaičiukė iš Kauno rajono praeiviams po 3 eurus bruko paskutines šio derliaus braškes, Žaliakalnio turgavietės pašonėje, vos už kelių žingsnių nuo bulvių, agurkų ir pomidorų, vyko neįprastas reginys - "Knygos teatro" spektaklis mažiesiems "Trumpos istorijos apie...", skelbęs Žaliakalnio turgaus teatro festivalio pradžią.

"Ar dar yra laisvų vietų? Gal kaip nors įsisprausime ten kampelyje", - užgulę baltą pripučiamą palapinę, vidun galvas kyščiojo smalsiausieji. Iš anksto įsigijusieji bilietus internetu išdidžiai skrodė minią ir taisėsi laikino teatro viduje ant gėlėmis puoštų minkštų pagalvėlių. Likusieji gi toliau trypčiojo vildamiesi, kad prasidėjus spektakliui bent keli mažieji žiūrovai apsipils ašaromis ir užleis savo vietas tiems, kurie liko už durų.

"Kodėl čia atvedžiau dukras? Tiesa pasakius, vos prieš kelias dienas atskridome iš Londono. Internete ieškojau spektaklio sau, bet radau vaikams. Susigundžiau spektaklio aprašymu ir neįprasta vieta", - besišypsodama kalbėjo šešiametės Perlos ir dvejų metukų Rugilės mama Brigita. Moteris abejojo, ar angliškai geriau nei lietuviškai kalbančioms dukroms pavyks išlaikyti dėmesį ilgiau nei pusvalandį, tačiau vaizdas kurį ji išvydo jau po keliolikos minučių, širdį kaipmat nuramino - sesės aktorius stebėjo išsižiojusios.

Pagal Kęstučio Kasparavičiaus apsakymus režisierės Reditos Dominaitytės statytas spektaklis pritaikytas 2-8 metų vaikams su regos sutrikimais. Jo metu metu bėdų maišas Joris, patikli ir žioploka Dorė kartu su išmintinga tarsi saulės zuikutis Lile mažiesiems pasakojo įvairias istorijas, žadinančias vaikų vaizduotę, kutenančias jų nosis ir budinančias visus kitus pojūčius.

"Pauostykite, kaip kvepia aguona ir pasakykite, kas ta juoda dėžutė jos viduje", - laikydama rankoje ąsotį ir gėles, kurias į jį galima merkti, vaikus į žaidimą traukė elfė Dorė.

Šios dienos spektaklis turgavietės erdvėse ne paskutinis - teatralai mažųjų lauks kiekvieną šeštadienį iki pat rugpjūčio pabaigos.

"Kiekvieną penktadienį mamas kartu su savo pabiručiais kviesime ir į rytinę mankštą. Jai pasibaigus - į kūrybinės dirbtuvės vaikams iki 12 metų. Penktadieniais nuo 10 val. čia vyks šokio, cirko ir dizaino užsiėmimai, - įsilieti į nemokamas pramogas kauniečius kvietė festivalio organizatorė Renata Bartusevičiūtė. - Žmones traukia tokios netradicinės erdvės. Smagu, kad susirenka pati įvairiausia publika. Pradedant žaliakalniečiais ir turgaus bendruomene, baigiant tikraisiais teatro mylėtojais ir žmonėmis, kuriuos vilioja eksperimentai."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių