„Žalgirio“ arenos krepšinio aikštė pavirs ledo čiuožykla

Šiandien pirmą kartą „Žalgirio“ arenoje bus išlietas ledas. Šiuo metu vyksta paruošiamieji darbai, o jau vakare krepšinio aikštelė virs ledo arena.

Architektas, projektuodamas areną, iš pradžių nebuvo numatęs galimybės areną paversti ledo rūmais. Tačiau statybų eigoje buvo priimtas sprendimas atsisakyti įrengti eskalatorius, o arenoje geriau įrengti stacionarią ledo gamybos įrangą.

Ši unikali šaldymo įranga atveria arenos operatoriams platesnes galimybes, nes arenoje galima organizuoti aukščiausio lygio ledo ritulio, dailiojo ir greitojo čiuožimo, akmenslydžio varžybas.

Naujos mašinos dėka ledas išliejamas labai greitai. Visa šaldymo įranga yra sumontuota betone, kurį atšaldžius yra pilamas specialus skystis. Jis užšąla esant ne minusinei, o teigiamai temperatūrai.

Arenoje suprojektuoti garsiausių pasaulio gamintojų įrengimai ir sistemos. Jų pagalba ledas bus atitirpinamas ir išgabenamas per labai trumpą laiką. Šalyje tokios atitirpinimo sistemos, kokia yra „Žalgirio“ arenoje, niekur nėra.

Speciali įranga per 4 valandas sušildys arenos pagrindą iki +10º C tam, kad ledas atšoktų nuo kieto fundamentinio paviršiaus. Tuomet beliks tik suskaldytus ledo gabalus išgabenti iš arenos.

Tai bandomasis ledo liejimas „Žalgirio“ arenoje, nes gruodžio mėnesį arenoje visus sukvies renginys „Liepsnojantis Kalėdų ledas 2011“. Tai jau dešimtasis, jubiliejinis ledo šou, kurį organizuoja tituluočiausi mūsų šalies dailiojo čiuožimo atstovai Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko.


Šiame straipsnyje: Žalgirio arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

liuks

liuks portretas
labai šaunu.

Projektuotojas

Projektuotojas portretas
Būkit geri išmeskit tą nesąmoningą pastraipą su betone sumontuota šaldymo įranga, jei norite galiu jums glaustai atsiųsti aprašymą kaip vyksta šaldymas. Pagarbiai UAB Genys projektuotojai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių