„Žalgirio“ arenoje Voro svita šventė vestuves

„Žalgirio“ arenoje Kaune skambėjo gražiausios roko operos „Voro vestuvės“ dainos.

„Atvykome iš Raseinių. Esame buvę  roko operoje prieš ketverius metus, nuo tada mūsų atžalos gerokai ūgtelėjo, bet į koncertą atėjo tik su dar didesniu noru“, – tirtino Jusevičių šeima, atvažiavę su 12 metų Luku ir 9 metų Kristina.

Kiti žiūrovai akcentavo išraiškingus personažų kostiumus: voro, žiogo, boružėlės ir kitų. „Voro vestuvės“ buvo viena mėgstamiausių mano vaikystės poemų. Tokia pat mylima ir artima ji išliko iki šiol. Argi gali būti kas nors nuostabiau nei viename mėgstamiausių kūrinių įkūnyti vieną pagrindinių herojų? O dar kai drauge su tavimi į sceną lipa tokia talentinga komanda, šou tampa didžiuliu malonumu. Tą jaučia ir žiūrovas“, – kalbėjo boružėlę įkūnijusi Neringa Čereškevičienė.

Pagrindinį Voro vaidmenį atliko operos solistas Rafailas Karpis. Voro svitoje buvo ir naujas herojus – aktorius Dominykas Vaitiekūnas, kuris atliko Vabalo be ūsų rolę. „Vabalų gyvenimas, jų tarpusavio santykiai, intrigos, vabzdžių meilė, išdavystės ir apgavystės – mano paties dar menkai pažįstama sfera. Manau, tiek kaip aktoriui, tiek kaip žmogui man bus labai įdomu pasinerti į vabalų pasaulį ir gilintis į vabalų bendravimo psichologinius niuansus. O tas mano vabalas intrigantas be ūsų ir dar dainuojantis! Sutinku, skamba keistai, kaip šprotai su uogiene, bet labai jau norisi paragauti“, – dar prieš koncertinį turą juokavo D.Vaitiekūnas.

Melodijas atlikėjams padėjo kurti padėjo choras „Brevis“, šokėjai ir būrys mažųjų „Tele bim-bam“ dainininkų, kurie pasirodys drauge su profesionaliais aktoriais. Specialiai šiam koncertų turui sukurtos naujos dekoracijos, animacinės vaizdo projekcijos.

Pagal vieno garsiausių Lietuvos poetų Justino Marcinkevičiaus eiles ir N.Čereškevičienės vyro Alfredo Čereškevičiaus sukurtą originalią muziką pastatytos „Voro vestuvės“ tapo įspūdingu šou, skirtu ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Pirmą kartą roko opera buvo pristatyta per 18-ąjį „Tele bim-bam“ gimtadienį 2008 metais. Libreto autorė, režisierė ir koncerto vedėja – N.Čereškevičienė, choreografas – Agris Danilevičius iš Latvijos, kostiumų dailininkė – Aušra Kleizaitė.

Poemą „Voro vestuvės“ sukūrė Justinas Marcinkevičius, palikęs šį pasaulį pernai vasario 16-ąją. Pagal šią jo poemą sukurtų kūrinių atgimimas didžiausiose Lietuvos arenose bus vienas būdų poetui atminti.

„Voro vestuvės“ per septynių didmiesčių arenas keliauja su 15 tonų sveriančia įranga, 40 žmonių aptarnaujančiu personalu, pusšimčiu kostiumų skirtų 50 artistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
Na mūsų šeima ir norėjo nueiti šį renginį, bet 200Lt. per vakarą mums kol kas dar per daug.

skaite

skaite portretas
Taip, kainos nerealios-70Lt uz bilieta...

gustej

gustej portretas
geras noriu pamatyti Domynyka Vaitekuna ir visus kitus...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių