„Žalgirio“ arenoje – trys baleto spektakliai per vieną vakarą

Pirmą kartą Lietuvos baleto istorijoje per vieną vakarą žiūrovai galės išvysti net tris įspūdingus baleto pastatymus: „Šecherezadą“, „Fauno popietę“ ir „Poloviečių šokius“.

Brangiausio visų laikų Maskvos Didžiojo tetaro spektaklio „Korsaras“ gastrolių rengėjai pristato naują, tačiau ne mažiau įspūdingą projektą.

Balandžio 21 dieną į Lietuvą Maskvos didžiojo teatro žvaigždės atvyksta su Kremliaus baletu.

„Tai spektakliai, kuriems stovėdami plojo išlepinti baleto gerbėjai nuo Paryžiaus iki Niujorko. Projektas unikalus tuo, kad žiūrovai moka už vieną bilietą, o pamato įspūdingiausius trijų spektaklių momentus“, – kalbėjo projekto rengėjai.

„Šecherezada“, „Fauno popietė“ ir „Poloviečių šokiai“ – retai Lietuvos teatrų scenoje rodomi spektakliai.

„Tai unikali galimybė išvysti šiuos klasikinio baleto šedevrus. Ir dar per vieną vakarą“, – sakė Ilgametė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro baleto meno vadovė Tatjana Sedunova.

Anot organizatorių, dar niekada Lietuvos arenose nėra pasirodžiusios ryškiausios pasaulio baleto žvaigždės. Vien Nikolajaus Ciskaridzės vardas yra savotiškas prabos ženklas. Tai baleto artistas, kurio vardas jau seniai tapo talento ir profesionalumo sinonimu.

„Malonu sugrįžti į Lietuvą. Jūs turite ypatingą publiką. Žinau, kad „Korsarą“ galėjo pamatyti vos 2 tūkst. žmonių, bilietai buvo išpirkti per dvi savaites. Tai savotiška duoklė tiems, kurie tąsyk nepamatė įspūdingiausio Maskvos Didžiojo teatro baleto“, – kalbėjo pasaulinė baleto žvaigždė.

Į Lietuvą baleto trupė atvyks iš karto po gastrolių Italijoje, po to laukia Paryžius ir kiti didieji pasaulio miestai. Gastrolių grafikas toks įtemptas, kad trupė pasirodymus užsienyje planuoja dvejiems metams.

Keliais vilkikais bus atvežtos trijų spektaklių dekoracijos ir kostiumai. Vien jų – beveik pusė šimto.

Spektakliai žavi užmoju, nes demonstruojami tik pačiose didžiausiose scenose. Teatruose būtų sunku išgauti norimą didingumo efektą. „Žalgirio“ arenoje vyksta pasaulinių žvaigždžių koncertai, tačiau šio spektaklio techninis išpildymas yra pats sudėtingiausias. Vien dekoracijoms pakabinti reikės įrengti daugiau nei pusės šimto specialių strypų.

Nė viename pasaulio mieste šie pastatymai nesulaukė nė menkiausios kritikos. Kodėl? „Rusų baletas iki šiol diktuoja pasaulio baleto madas, o į pirmo ryškumo žvaigždes lygiuojasi baleto talentai. Spektaklio meno vadovo A.Liepos kūrybinė išmonė žavi aršiausius klasikinio meno kritikus“, – tvirtino T.Sedunova.


Šiame straipsnyje: Žalgirio arenabaletas

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
atrado kur rodyti baletą, tik tas kas nesupranta šio meno gali kišti baleto spektaklias dideles daržines.

nuomone

nuomone portretas
buvau"Spragtuke",tokioje milziniskoje erdveje man baletas nesiziuri niekaip.baletui reik kamerines aplinkos,ne milziniskos erdves.

NI

NI portretas
Prieš rodant klasiką arenoje reikėtų pagalvoti KAIP JINAI ČIA BUS ŽIŪRIMA: AR KAIP ŠOU (tada tinka) ,bet jei norit parodyti BALETO GROŽĮ, tai arena visai tam netinka ir tik išeini su sugadinta nuotaika
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių