„Žalgirio“ arenoje M.Mathieu dainų klausėsi ir jos mama

Penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje Prancūzijos scenos legenda Mireille Mathieu padovanojo muzikos šventę savo gerbėjams.

Dešimtmečius Kaune lauktai M.Mathieu prieš koncerto pradžią nerimauti nebuvo ko - jos talento išgirsti į koncertą plūdo minios. Tai nuostabus balsas, nes M.Mathieu dainas su savimi į kosmosą skraidinosi net kosmonautai.

Neatsiliko ir kauniečiai - kai kurie rankose laikė išspausdintus populiariausių jos dainų tekstus.

60 m. vyriškis tvirtino, kad būtų atėjęs net į dviejų dainų koncertą - „Ciao bambino sorry“ ir „Liuksemburgo sodas“.

22 m. Andrius prisipažino nebuvo girdėjęs tokia pavarde dainuojančios dainininkės, tačiau pasiklausęs jos dainų „Youtube“ neabejodamas nusipirko jos bilietą.

Dauguma atėjusių į koncertą, bet neužpildžiusių visos „Žalgirio arenos“ - brandaus amžiaus žmonės. Tai suprantama - M.Mathieu dainuoja ne vieną dešimtmetį.

Dar neprasidėjus koncertui, pasklido gandas, kad M.Mathieu dainuos ir lietuviškai, tačiau koncerto pradžioje ji pasisveikino su Kaunu lietuviškai ir pasakė „ačiū“, bet lietuviškai neuždainavo.

Pirmoje koncerto dalyje vilkėdama ryškiai raudoną sidabru siūvinėtą suknelę dainininkė dainavo mažai girdėtas prancūziškas dainas.

Antroje koncerto dalyje M.Mathieu nepaliko nei vieno abejingo klausytojo, nes kas antra jos daina – dešimtmečių išmegintas šlageris. O tokius kaip „Paryžiaus tango“ ir „Ciao bambino sorry“ lydėjo ovacijos. Koncerte skambėjo dainos, berods, šešiomis kalbomis, o paskutinės dainos paskutinius žodžius mathei padainavo lietuviškai – „Aš jus myliu“.

Po to žiūrovai nenorėjo dainininkės paleisti: apdovanojo gėlėmis, prašė autografų, spaudė jai ranką, kol pagaliau susitikimas su dainiinkė baigėsi bendra daina ir M.Mathieu išvedė į sceną senutėlę savo mamą.

M.Mathieu viešai dainuoti pradėjusi sulaukusi 16 metų. Per savo karjerą Mireille Mathieu įrašė daugiau nei 1200 dainų, kurias atliko net devyniomis skirtingomis kalbomis.

Dainininkė yra bendradarbiavusi su ryškiausiomis muzikos žvaigždėmis – Placido Domingo, Tomu Jonesu, Franku Sinatra. Ištikimais jos gerbėjais buvo galingiausi planetos žmonės: popiežius Jonas Paulius II, JAV prezidentas Ronaldas Reiganas ir net SSRS vadovas Leonidas Brežnevas. Šių metų pradžioje Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy dainininkei įteikė vieną aukščiausių apdovanojimų – „Garbės legiono“ ordiną. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
1500 ziurovu kolonelej...negeda ?

cavaglia

cavaglia portretas
Grand merci de nous donner pratiquement en directe un aperçu du concert de Mireille Mathieu nous français pensons bien à elle

lkk

lkk portretas
buvau koncerte -labai patiko...ziurovu =beveik pilna sale..abejingu dainininkei nebuvo.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių