„Žalgirio“ arenoje – įspūdinga tarptautinė kačių paroda

Parodos „AgroBalt“ dalyvių laukia išskirtinė dovana – šiandien "Žalgirio" arenoje prasidėjo dvi dienas truksianti tarptautinė kačių paroda. Lankytojai galės ne tik įvertinti apie 150 skirtingų veislių kačių grožį, bet ir įsigyti naminį gyvūnėlį.

Veislių įvairovė

Kačių parodą šiais metais organizuoja Lietuvos felinologų draugija „Bubastė“.

Parodos lankytojai tikrai turės į ką paganyti akis ir išvysti netgi itin retų kačių veislių.

Klaipėdoje įsikūręs „Velakūnų“ veislynas parodoje pristatė didžiausią pasaulyje žinomą naminę katę – Meino meškėną.

„Šios veislės katės yra pakankamai savarankiškos. Pasivaikšto, kai atsibosta grįžta ir prašosi įleidžiamos į namus. Tai didžiausios naminės katės. Jaunas katinas gali sverti apie 10 kilogramų, bet gali užaugti ir didesnis. Tai ramių kačių veislė, jos ginasi nebent tada, kai jas erzina. Tai natūrali veislė, prieš 100 metų pastebėta JAV“, – pasakojo Renatas Petronis.

Ypatingas parodos akcentas, vyksiantis pirmąją renginio dieną, – baltų kačių šou. Jo metu parodos dalyviai ir svečiai galės pasigrožėti baltomis it obelų žiedai murklėmis.

Įsigyti veislinę katę nėra jau pigu. Vienos kainuoja 1 tūkst. litų, kitos – net dvigubai brangiau.

Nuolatiniai parodų dalyviai

Rusų melsvųjų kačių veislyno „Žydrasis Sirijus“, įsikūrusio Kaune, savininkė Rasa Viliušienė kates veisia ir augina jau 11 metų. Pirmoji katė Agata, įsigyta prieš 12 metų, – veislyno motina, kurios dėka pasaulį išvydo ne viena šios veislės keturkojė.

„Mūsų veislynas yra gerai žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir Pabaltyje. Parodose nuolat užimame prizines vietas. Visose parodose, kurios vyksta Lietuvoje, dalyvaujame. Mano dvi katės dalyvauja senjorų grupėje. Norime parodyti gyventojams, kad ir senatvėje katės nėra nuprotėjusios, jos meilios ir aktyvios“, – apie savo augintines pasakojo veislyno savininkė.

Kačių augintoja parodos lankytojus įspėja, kad Lietuvoje labai populiarūs nedokumentiniai rusų melsvieji katinai. Tačiau juos atskirti labai paprasta, nes skiriasi ir kačių charakteris, ir elgsena bei išvaizda.

„Rusų melsvajai katei yra būdinga grakšti laikysena, kailis su sidabriniu atspalviu. Akys yra migdolo formos ir būtinai privalo būti ryškiai žalios. Uodega turi būti labai ilga, kad pasiektų net katės sprandą“, – katės bruožus vardijo R.Viliušienė.

Rinks gražiausias kates

Prieš parodas kačių augintojai ypatingų ritualų neturi, kaip tinkamiau paruošti gyvūną, kad jis sužavėtų teisėjus. Dažniausiai gyvūnas yra išmaudomas, iššukuojamas, apkarpomi nagiukai.

Per dvi parodos dienas tarptautinės kategorijos teisėjai išrinks gražiausius gyvūnus, kuriems bus įteikti laimėtojų sertifikatai.

Kates vertins tarptautinės kategorijos teisėjai iš įvairių Europos valstybių: Mr. Gerardo Fraga y Guzmán (Ispanija), Mr. Ireneusz Pruchniak (Lenkija), Mrs. Françoise Milcent-Dubois (Prancūzija), Mrs. Eiwor Andersson (Švedija).

Katės savininkas turi teisę dalyvauti parodose, jeigu turi gyvūno kilmę įrodančius dokumentus, paso knygelę, katė turi mikroschemą, yra paskiepyta, sveika.

Dovanoja augintinius

Parodoje taip pat dalyvauja ir Gyvūnų globėjų asociacija, kuri norintiems įsigyti augintinį jį tiesiog padovanoja.

„Dalyvaujame parodoje, nes norime parodyti gyventojams, kad jie gali įsigyti ir beglobį gyvūną. Šiandien į parodą turime atsivežę septynias kates ir keturis šuniukus, kuriems norėtume surasti namus“, – sakė gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ viešųjų ryšių specialistė Jūratė Šeškevičiūtė.

Anot specialistės, gyvūnas nėra atiduodamas kam papuola. Iš pradžių darbuotojai pabendrauja su žmonėmis, paklausinėja, ar tikrai jie nori augintinio, jį prižiūrės ir mylės. Tik po to yra užpildomi dokumentai, surenkami visi būsimų savininkų duomenys.

Parodos programa:

Gegužės 11 d.
10.00–16.00 val. Teisėjavimas kačių parodoje
16.00–16.30 val. Specialus baltų kačių šou
16.30–17.00 val. Geriausių kačių pasirodymas ir apdovanojimai

Gegužės 12 d.
10.00–15.00 val. Teisėjavimas kačių parodoje
15.00–15.30 val. Geriausių kačių pasirodymas ir apdovanojimai

Tarptautinė kačių paroda šiandien bus atvira iki 17 val., o rytoj, šeštadienį, kvies lankytojus nuo 10 iki 15.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Noretojas

Noretojas portretas
Pociom bilietas i paroda ?

Joras

Joras portretas
Niu mes ir patys laikom meino meskena, matem ir rimtesniu parodu, vienoje is tokiu ir gime ideja priimt toki katina i seima, nesigailim, seip galvojom, kad bus rimciau, ne tik lenkisku veislynu paroda, jie gi amerikonai....

gebelsas

gebelsas portretas
jaka cena do bilietow?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių