Žada platinti K. Baršausko gatvę?

Savivaldybės Eismo saugumo komisija svarsto, kaip išspręsti transporto spūsčių problemą K.Baršausko gatvės įkalnėje. Policijos pareigūnai siūlo platinti gatvę.

"Policija inicijavo eismo keitimą K.Baršausko ir Breslaujos gatvių sankryžoje, nes ten susidaro didelės transporto spūstys, ypač piko valandomis. Pareigūnai siūlė skiriamąją juostą, kuri šioje vietoje yra gana plati, panaudoti sankryžai išplatinti ir įrengti dar vieną eismo juostą", – sakė Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Anot jo, komisija neskubėjo pritarti policijos pareigūnų siūlymui, nes nori įvertinti ir dar vieną galimybę. "Pasiūlėme panagrinėti galimybę kylant į kalną K.Baršausko gatve, išplatinti dešinę pusę, kadangi ten gana platus šaligatvis ir plati žalioji zona. Reikia įvertinti visą ruožą nuo Radvilėnų plento iki Breslaujos gatvės. Prie šio klausimo dar kartą grįšime", – aiškino R.Mikaitis. Jo nuomone, antrasis variantas, nors ir brangiau kainuosiantis, būtų išmintingesnis, nes išspręstų problemą ilgesniam laikui.

Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras užsiminė, kad panašių probleminių vietų mieste yra daugiau.

"Policija akcentavo, kad tai viena iš probleminių vietų mieste, kur reikėtų atlikti vienokius ar kitokius gatvės išplatinimus. Tokių vietų mieste yra ir daugiau. Pasakyti, ar K.Baršausko gatvę geriau išplatinti vietoj skiriamosios juostos, ar į dešinę šaligatvio link, nėra taip paprasta. Reikia įvertinti transporto srautus ir tas vietas patikėti projektuotojams. Iš esmės pritarta, kad ten pokyčių reikia, kaip ir ties VI forto žiedu ar kitose panašiose probleminėse vietose", – pastebėjo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas. Anot P.Kero, kaip ir kada tai bus daroma, paaiškės, kai jau padirbės projektuotojai.

Skyriaus vedėjas užsiminė, kad tokie pokyčiai turėtų vykti mieste sistemiškai, tačiau kol kas nenorėjo įvardyti konkrečių vietų, kur dar planuojama transporto spūsčių klausimus spręsti išplatinant gatves ir sankryžas. "Artimiausiu metu turėtų atsirasti sprendimai dėl pinigų ir terminų. Kol kas nenorėčiau visko pasakoti, kol nėra galutinių sprendimų", – paaiškino P.Keras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viola

Viola portretas
Greičiau tegul tvarko Laisvės alėją.Tegul sprendžia automobilių spūsčių klausimus gatvėse. Parodos gatvė piko valandomis baisu kokia užteršta. gyventojai langų negali atidaryti nuo didelio užterštumo. Negi negali ne pro centrą vykti daugelis vairuotojų.

turėtų

turėtų portretas
...labai žagsėti nuo prakeiksmų, kuriuos visiems tiems gatvių "perprojektuotojams" siunčia ant kalno esančių Slėnio, Žuvinto ir gretimų gatvių gyventojai. Būtent jie irgi didina spūstis Tunelio gatvėje, nes norėdami pasukti į kairę, kai išvažiuoja iš savo gatvės,nea verčiami nusileisti nuo kalno, važiuoti iki Dainų slėnio, o paskui su visu srautu mašinų kilti Tunelio gatve. Kol K.Baršausko gatve pasiekia šešto forto rajoną. Anksčiau, kol nebuvo "pertvarkos" posūkis į kairę buvo leidžiamas. Dabar, nors yra šviesoforas, mašinos turi papildomai važiuoti po kelis kilometrus, didinti oro užterštumą ir pan. Beje, kodėl nevykdomas miesto Bendrasis planas, kur nurodyta, kad Studentų gatvė neturi būti akligatvis? Kas valdo miesto teritorijas? Meras ir KTU rektorius?

Verkiu g

Verkiu g portretas
Verkiu gatve yra tragiska, koks intensyvus eismas, saligatviu nera, asfaltas kaip jura-banguoja, gaila ziureti kaip pensininkai ir vaikai bando spraustis tarp gatves ir tvoru, o kai dar palyja.. Du darzeliai, mokykla, bustuvos naujas kvartalas, arterija tarp zemuju ir aukstuju sanciu, bet demesio nulis, palopo kartais, bet po pusmecio viskas suluzta. Gatve neturi pagrindu, tai jokia kosmetika nepades.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių