Ž. Garšva pareigas užėmė neteisėtai?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Miesto tarybos narys Židrūnas Garšva paskubėjo apsiskelbti Socialdemokratų frakcijos seniūnu. Jo partijos kolegoms kilo įtarimų, kad politikas išrinktas neteisėtai. Ž.Garšvai teks aiškintis etikos sargams.

Miesto tarybos narys Židrūnas Garšva paskubėjo apsiskelbti Socialdemokratų frakcijos seniūnu. Jo partijos kolegoms kilo įtarimų, kad politikas išrinktas neteisėtai. Ž.Garšvai teks aiškintis etikos sargams.

Šą savaitę Socialdemokratų partijos Kauno skyriaus taryba turėjo patvirtinti naująjį frakcijos seniūną, tačiau per posėdį viskas apsivertė aukštyn kojom. Kai kurie socialdemokratai užsiminė, kad dėl Ž.Garšvos elgesio kilo pagrįstų abejonių. "Seniūnu jis pabandė tapti lipdamas per galvas ir pažeisdamas partijoje galiojančią tvarką. Tai akiplėšiškas elgesys", – prasitarė vienas socialdemokratas.

Nuspręsta, kad Ž.Garšvos elgesį turėtų tirti etikos sargai. "Tai yra mūsų vidaus reikalas, vidaus procesai. Sunku dabar būtų kalbėti, ar Ž.Garšva teisėtai tapo seniūnu, ar ne", – tiesaus atsakymo vengė Kauno socialdemokratų lyderė Orinta Leiputė.

Praėjusią savaitę Ž.Garšva viešai paskelbė tapęs miesto tarybos Socialdemokratų frakcijos seniūnu. Vicemeras Vasilijus Popovas "Kauno dienai" tuomet sakė, kad frakcijos seniūno rinkimai nevyko, o seniūno pareigas tik laikinai eina pavaduotojas Ž.Garšva.

Prieš tai frakcijai vadovavo teisėsaugos akiratin dėl kyšininkavimo savivaldybės kontroliuojamoje bendrovėje "Kauno vandenys" patekęs Valys Venslovas.

"Skyriuje turime patvirtinę siūlymo ir skyrimo tvarką, yra veiklos reglamentas. Kilo diskusijų, todėl norime išsiaiškinti. Galbūt naujai prie mūsų prisijungusiems nariams sunku tai suprasti, bet nenorėtume dėl to daryti išimčių", – aiškino O.Leiputė. Pasak jo, tai ir aiškinsis partijos skyriaus etikos sargai.

"Pirmą kartą girdžiu", – sakė Ž.Garšva, paklaustas, ar tiesa, kad etikos sargai svarstys jo tapimą frakcijos seniūnu.

"Visada būna įvairių priekaištų, partijoje vyksta diskusijos, pasitaiko procedūrinių pažeidimų, bet nieko nežinau apie tai, kad etikos komisija tokius dalykus svarstytų", – tikino socialdemokratas.

Netrukus politikas pats paskambino ir patikslino sužinojęs, kad bus svarstomi procedūriniai pažeidimai ir koreguojamas veiklos reglamentas.

Neoficialiais duomenimis, socialdemokratams kilo abejonių, ar nebuvo suklastotas posėdžio, per kurį Ž.Garšva esą išrinktas seniūnu, protokolas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zidrunaj

Zidrunaj portretas
Egi manai, kad pakeites tris partijas tapsi lengvai socdemu vedliu, apsiskelbei, kad seniunas, bet sena savo tradicijas turinti parrtija turi tave pripazinti, tavim pasitiketi... Juk tu kolkas naujokas ir naturalu, kad tavomlipimas per galvas sukele tokia reakcija. Buk protingas, atsikvosek ir atsitrauk. Turesi daugiau naaudos...

Patinka Garšva

Patinka Garšva portretas
Man Garsva patinka, jis sauniai isdure Ruciene ir paliko ja ant ledo.

TO

TO portretas
Gal ir gali padėti Kaunui, bet dabar jis padeda prisikakojusiems socdemams kelnytes išsivalyti.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių