Vytauto Didžiojo tilto remontas jau beveik baigtas

Šiomis dienomis ant Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto kyla dulkių debesys – darbininkai tęsia turėklų tvarkymo darbus.

Smėliavimo, gruntavimo ir dažymo darbus vykdančios įmonės bendrovės "ABTECH LT" darbuotojai pasakojo, kad abiejų pusių atitvarų tvarkymo darbai artimiausiu metu turėtų būti baigti.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patikslino, kad darbai turėtų būti baigti iki rugsėjo 1 d., o jei vis dėlto iki šios datos suspėti nepavyktų, jie gali būti pratęsti dvi dienas iki rugsėjo 3 d.

Atliekant smėliavimo (dažų ir rūdžių nuo metalo paviršiaus pašalinimo) darbus, į orą pakyla ganėtinai daug dulkių, todėl šalia esančiuose pastatuose dirbantiems žmonėms gali kilti nepatogumų.

Šiuo metu atliekamų darbų kaina yra apie 17 tūkst. eurų.

"Vykdomi tilto metalinių konstrukcijų, atitvarų ir stulpų, dažymo darbai. Kiekvieną inžinerinį statinį reikia nuolat prižiūrėti, kad pastarasis tarnautų kuo ilgiau. Turėklai buvo tvarkomi pernai, o tilto atitvarų ir stulpų tvarkymas buvo atidėtas šiems metams, nes pernai buvo uždarytas tiltas per Jiesios upę. Viso tilto priežiūros darbai buvo vykdomi prieš dešimt metų. Šiuo metu atliekamų darbų kaina yra apie 17 tūkst. eurų", –  teigė A.Pakalniškis.

Šių metų pradžioje ant Vytauto Didžiojo tilto vilkikui kliudžius ir nuvertus apšvietimo stulpą, jis buvo pašalintas, tačiau naujo apšvietimo stulpo kauniečiai pasigenda dar iki šiol.

"Artimiausiu metu bus pastatytas apsauginis įrenginys ir per kelias ateinančias savaites atsiras ir pats stulpas", – žadėjo A.Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tuk

tuk portretas
o tai koncesininko nėra ? o kiek šitas baisus šlamštas kainuoja ? Manau pigiau pakeist nauju , nei neprižiūrėtą ir surūdijusį perdažinėti

davatka

davatka portretas
-o daba paverkim del medziu

...

... portretas
Čia tie NAUJIEJI turėklai, kuriais prieš pora metų buvo pakeisti 'BLOGIEJI sovietiniai'? (ar taip ir su tais medžiais bus?)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių