Vyriausybei – raginimai neskubėti privatizuoti Giraitės šovinių gamyklos

  • Teksto dydis:

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai ragina Vyriausybę neskubėti privatizuoti skolų turinčios Giraitės ginkluotės gamyklos, pabrėždami jos vaidmenį nacionaliniam saugumui.

Komiteto pirmininko Artūro Paulausko teigimu, gamykla privalo tęsti savo pagrindinę veiklą - šovinių gamybą.

„Dėl privatizavimo mes pasakėme, kad nereikėtų iš karto skubėti, reikia pagalvoti, koks turėtų būti privatizavimas - ar nedidelės dalies akcijų, ar viso paketo, ar galbūt būti išnuomota ta gamykla“, - žurnalistams po komiteto posėdžio sakė „darbietis“ A.Paulauskas.

Pasak jo, komiteto nariai posėdyje atsakingų pareigūnų buvo informuoti, kad įmonės finansinė būklė prasta, „ji turi senas skolas dar nuo gamyklos pastatymo, ir tos skolos nėra grąžinamos, palūkanos mokamos taip pat nepilnai, nors įmonė dirba šiuo metu pakankamai gerai, turi užsakymų ir tam tikrą nedidelį pelną“

Konservatoriaus Arvydo Anušausko teigimu, prašoma Vyriausybės apsvarstyti visus galimus variantus, ne tik privatizavimą, sprendžiant skolų turinčios gamyklos ateities klausimą. „Mes siūlome apsvarstyti daugiau scenarijų, kurie gali būti susiję ir su skolų mokėjimu, nes nurašyti valstybė taip paprastai negali veikiančiai gamyklai. Mes norėtume, kad gamykla išliktų ir galbūt plėtų savo veiklą. Tam irgi yra variantas, jei vietoje skolų mokėjimo gamykla galėtų investuoti į naujus gamybinius pajėgumus“, - sakė konservatorius.

Konservatorė Rasa Juknevičienė sakė, jog Vyriausybės sprendimas Giraitės ginkluotės gamyklą į privatizuojamų objektų sąrašą nėra apgalvotas žingsnis. „Kaip tik Krašto apsaugos ministerija gavo papildomą finansavimą, jie patys sakė, kad jų poreikis didės, būtent šaudmenims, ir būtent šiai gamykla, jei mes atidėtumėm jos skolą, esant šiai saugumo situacijai, užsakymų jai užteks“, - po komiteto posėdžio sakė buvusi krašto apsaugos ministrė.

Vyriausybė mažo kalibro amuniciją gaminančią   Giraitės ginkluotės gamyklą įtraukė į privatizavimo objektų sąrašą. 2000 metais įkurta Giraitės ginkluotės gamykla veikia Kauno rajone, Vijūkuose. Nuo 2006 metų daugiau nei 90 proc. produkcijos įmonė parduoda NATO ir kitų šalių karinėms pajėgoms, specialiosioms struktūroms ir kitoms institucijoms.

Giraitės ginkluotės gamykla yra nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kpss

kpss portretas
vyriausybe nesugeba kontroliuot strateginio objekto ir nori ji parduot?ar cia ne kremliaus uzsakymas?

Privatizuot užsimanė

Privatizuot užsimanė portretas
o tada šoviniai liesis laisvai. Matyt to ir siekiama.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių