V.Venslovas: Aleksoto funikulierius – per didelė našta, atsikratykime

Miesto tarybos narys socialdemokratas Valys Venslovas nusprendė, kad Aleksoto funikulierius miestui per daug nuostolingas, todėl visai nereikia jo remontuoti, dar geriau – atsikratyti.

Savivaldybei pavaldžios bendrovės „Autrolis“ generalinis direktorius Gintautas Činikas kreipėsi į savivaldybės tarybos kolegiją, prašydamas, kad savivaldybė suteiktų garantiją skolinantis lėšų istoriniam Aleksoto funikulieriui sutvarkyti.

„Ar iš viso reikia tai daryti? Aš manau, kad reikia atsikratyti to funikulieriaus“, – pareiškė socialdemokratas V.Venslovas. Jo manymu, bendrovei „Autrolis“ priklausantis funikulierius neduoda jokios naudos ir yra per didelė našta „Autroliui“. Anot V. Venslovo, dėl Aleksoto funikulieriaus „Autrolis“ kasmet patiria 220 tūkst. litų nuostolių. Jis taip pat priminė, kad prieš kelerius metus jau buvo kalbėta apie funikulieriaus privatizavimą.

Iš kitų tarybos narių V.Venslovas pritarimo nesulaukė. „Visko gyvenime esu girdėjęs, bet kad unikalus visame pasaulyje funikulierius nereikalingas... “ – pasipiktino liberalcentristas Kęstutis Mikėnas. Jo manymu, 3 mln. litų nėra tokia jau didelė suma, juolab, kad „Autrolis“ šiuos pinigus skolinsis, o prašo tik savivaldybės garantijos. V.Venslovui prieštaravo ir jo bendrapartietė Orinta Leiputė.

Konservatorė Edita Gudišauskienė atkreipė dėmesį, kad per tarptautines Hanzos dienas Kaune viešėję vokiečiai ir kitų šalių svečiai kaip įsimintiniausius Kauno objektus įvardija Vytauto bažnyčią ir kitoje Nemuno pusėje į kalną kylantį istorinį Aleksoto funikulierių.

Kauno meras Andrius Kupčinskas patvirtino, kad suteikti garantiją, leidžiančią pasiskolinti pinigų funikulieriui sutvarkyti, nėra jokių kliūčių, nes savivaldybė dar nėra išnaudojusi garantijos limito. „Tiek miestas, tiek pats „Autrolis“ su funikulieriumi kelia savo įvaizdį. Nors jis ir niekada neduos finansinės naudos, bet turizmo ir įvaizdžio prasme investicija prasminga“, – savo poziciją išdėstė A.Kupčinskas. Jis užsiminė, kad tuo pačiu dėmesio turėtų sulaukti ir ant kalno į miestą atsiverianti apžvalgos aikštelė, tačiau ji jau nepriklauso „Autroliui“.

Pasak „Autrolio“ direktoriaus G.Činiko, per vasarą sutvarkytas funikulieriaus kelias kalno šlaite ir pagal autentišką pavyzdį sutvarkyti vagonėliai, tačiau už darbus dar nėra sumokėta. Dabar ruošiamas projektas sutvarkyti apatinį paviljoną ir kalno viršuje esantį valdymo pastatą, taip pat šalia funikulieriaus esančius laiptus. Direktorius užsiminė, kad visi funikulieriaus darbai gali atsieiti iki 3 mln. litų, tačiau galutinę kainą parodys viešieji pirkimai.

Politikų sprendimu, „Autrolio“ direktorius privalės pateikti ir pagrįsti darbų sąmatas bei suderinti jas su administracijos direktoriumi Antanu Nesteckiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stalinas

Stalinas portretas
butu gerai atsikratyti tokiu stribu vaiku,kurie nesupranta,kas yra senovinis paveldas,kurie sugeba tik griauti,nes teip leninas prisake kazkada.

traktoristas

traktoristas portretas
nashta yra ne aleksoto funikulierius o jus v.venslonai!

o

o portretas
Venslovas funikulieriui - tikrai nereikalingas, ir iš vis ten pusė tik bezda, taigi, taip pat nereikalingi. Nesuprantu, ar kada nors atsiras normaliai mąstančių žmonių tinkančių valdžion?
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių