VRK panaikino keturių „Drąsos kelio“ narių neliečiamybę

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį panaikino keturių Drąsos kelio kandidatų Seimo rinkimuose teisinę neliečiamybę.

Panaikinti Ryčio Saladžiaus, Juozo Valiušaičio, Tautrimo Januševičiaus, Evelinos Paltanavičiūtės - Matjošaitienės imunitetą prašė Kauno apygardos prokuratūra, atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo antstolio veiklai, įžeidimo.

Prokuratūros prašymu VRK minėtus kandidatus leido traukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti laisvę, išskyrus suėmimą.

VRK praėjusią savaitę teisinį imunitetą panaikino dar dviem Drąsos kelio kandidatėms - sąrašą vedančiai Neringai Venckienei ir Audronei Skučienei. Jos pranešė VRK sprendimą apskundusios Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Taip pat VRK penktadienį panaikino Lietuvos žaliųjų sąjūdžio vienmandatėje Prienų-Birštono apygarodje keliamo Gintauto Sodaičio neliečiamybę. To prašė Kauno apygardos teismas.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, visi kandidatai į Seimo narius nuo jų paskelbimo dienos įgyja teisinį imunitetą iki rinkimų pabaigos. Jį panaikinti gali tik VRK.

Iš viso imunitetas šiuo metu panaikintas jau 12 kandidatų.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
Taip ir turi buti, Visada naikina, jei kandidatas turi reikalu su prokuratura. reik ne zaist su prokurorais, kaip daro venskiene, o nueit ir susitvarkyt.

JONAS

JONAS portretas
MATOSI KAIP VRK DIRBA KARTU SU PROKURATURA JUK JU KLAUSYTI REIKIA NES NEZINIA KAS BUS RYTOJ GEDA IR BIAURU KAS DAROSI LIETUVOJE VALIO VAICEKAUSKIENEI KITAIS METAIS JINAI UZIMS PREZIDENTES VIETA O TADA SALI VALDYS P<<<<<<<<<<<<<

virginija

virginija portretas
šlykštu žiūrėt, kaip puolama ši partija ir jos nariai, tyčiojamasi iš jų nepolitiškumo.Galima pamanyt, kad pvz. Juršėnas krimto politikos mokslus.Buvo eilinis žurnalistas, AMB baigęs berods statybos fakultetą KPI, o šiandien jų pavardės- Lietuvos politikos grangų sąrašuose.Tai vagi, kaip bijomasi protingo, sąžiningo teisininko, kuo daugiau jie maišo su žemėm šią partiją, tuo daugiau už ją balsuoti apsisprendžia, trumparegiai politologai{o gal nupirkti?}, pamatysim, ką kalbės, kai viščiukus skaičiuot reikės.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių