Kauno rajone Vokietijos „Hella“ pradeda statyti gamyklą

  • Teksto dydis:

Vokietijos automobilių komponentų gamybos milžinė „Hella“ paskelbė apie savo naujos elektronikos gamyklos statybų pradžią Kauno rajone. Ceremonijoje dalyvavo Lietuvos Respublikos ūkio ministras, Kauno rajono ir miesto merai, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius.

„Esame dėkingi visiems partneriams, kurie mus palaikė ruošiantis ir planuojant šį žingsnį, – kapsulės įleidimo ceremonijos proga sako Michael Jarecki, „HELLA Lithuania“ vykdantysis direktorius. – Nors tik dabar oficialiai pradedame gamyklos statybas, jau esame pasiruošę pradėti ir pirmos serijos produkcijos gamybą.“

„Kauno regionas yra patrauklus investuotojams dėl aukštos kvalifikacijos specialistų bei darbuotojų ir verslo poreikius atitinkančios infrastruktūros, – sako Mantas Katinas, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius. – Pasaulinės automobilių elektronikos ir apšvietimo sprendimų automobiliams tiekėjos „Hella“ sprendimas atidaryti gamyklą būtent čia yra teigiama žinia kitiems investuotojams apie Kauno ir visos Lietuvos perspektyvas įgyvendinti plėtros planus.“

Pastačiusi gamyklą Kauno rajone „Hella“ dar labiau įtvirtins pozicijas globalioje rinkoje ir priartės prie svarbių klientų. Elektronikos gamykla Lietuvoje pirmiausia leis „Hella“ bendrovei patenkinti originalias elektronines dalis gaminančių klientų poreikius tiekiant sensorius, elektrinius varikliukus ir valdymo modulius.

Naują „Hella“ gamyklą planuojama atidaryti 2018 m. viduryje. Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje 8,9 hektarų ploto sklype pirmojo etapo metu bus pastatyta 7000 kvadratinių metrų gamykla, įdarbinti 250 darbuotojų. Investicijos į ilgalaikį turtą sieks 30 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BAIKIT GINČYTIS

BAIKIT GINČYTIS portretas
Ko čia reikia ginčytis, ar Kauno mieste, ar rajone. Juk visų LEZ'ų vietas Lietuvoje parinko Vyriausybė. Negali gi Kauno LEZ būti Laisvės alėjoje, todėl ir parinkta vieta prie Karmėlavos, Svarbiausia, kad atsiras darbo vietų ir miesto ir rajono gyventojams, ko mums ir reikia.

Anonimas

Anonimas portretas
o kodel nerasote apie salia ramuciu norima statyt siuksliu deginimo gamykla.kur bus smarve nes degins nuoteku dumbla

o beretem

o beretem portretas
patinka ne tik loti, bet ir lietuvos biudzeta gadinti...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių