Vokiečių gatvę puošia ryškiaspalviai suoliukai

Ketvirtadienį sostinės širdyje esanti Vokiečių gatvė šurmuliavo nuo muzikos ir vaikų šūksnių. Čia vyko antrus metus iš eilės organizuojama akcija „Let‘s Colour“. Jos metu vilniečiai ir miesto svečiai buvo kviečiami ryškiaspalvėmis spalvomis dažyti pėsčiųjų alėjoje esančius miestiečių pamėgtus suoliukus.

Vidurdienį prie Vokiečių gatvės fontano būriavosi smalsuoliai. Apsirengę specialius marškinėlius ir kepuraites, būrys, kurį daugiausia sudarė mokyklinio amžiaus vaikai, išsisklaidė išilgai vienos populiariausių sostinės gatvių. Netrukus prasidėjo dažymo procesas – visi panorę prisijungti prie akcijos, jiems paskirtus volelius mirkė geltonuose, mėlynuose ir žaliuose dažuose ir jais gražino gatvės suoliukus. Tarp entuziastų buvo matyti ir vyresnio amžiaus žmonių.

Po geros valandos gatvė mirgėjo nuo spalvų – akį traukė ryškiomis spalvomis „šviečiantys“ suoliukai. Jų visuma primena „Vilniečio kortelės“ dizainą.
Be to, penki suoliukai gavo simbolinius pavadinimus. Nuo šiol miestiečiai gali prisėsti ant Svajonių, Džiaugsmo, Meilės ir Muzikos suoliukų. Romantiškai nusiteikę gyventojai susitikinėti galės šalia Pirmojo pasimatymo ar Meilės suoliukų.

Prie miesto puošimo prisidėjusi studentė Viktorija džiaugėsi, kad tokių renginių metu patys gyventojai gali prisidėti prie miesto viešųjų erdvių puošimo. „Dažymas yra iš tiesų smagus užsiėmimas. Su drauge norėjome būti naudingos savo miestui, todėl nusprendėme prisijungti. Tik gaila, kad organizatoriai neleido suoliukus puošti savaip“, - sakė dvidešimt vienerių metų mergina.

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas sakė, kad ši akcija – puikus verslo sektoriaus ir visuomenės bendradarbiavimo pavyzdys. „Tai gražia tradicija virstanti iniciatyva puošti Vilnių. Tiek pernai, tiek šiemet pasirinkti objektai yra brangūs visam miestui – tai svarbūs bendrumo ir buvimo kartu simboliai, todėl džiaugiuosi, kad prie jų atnaujinimo ir nuspalvinimo prisideda ne tik verslas, bet savo mėgstamiausiomis spalvomis galės papuošti ir kiekvienas vilnietis“, – kalbėjo meras A. Zuokas.

Praėjusiais metais akcijos „Let‘s Colour“ metu prieš Moksleivių dainų šventę buvo atnaujinti ir Lietuvos vėliavos spalvomis nudažyti Vingio lauko estrados suoliukai. Iniciatyva dėmesio sulaukia ir kitose pasaulio valstybėse. Tarp jų - Brazilija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Indija, Lenkija ir Malaizija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių