VMI specialistai turgavietėse padės gyventojams registruoti kvitus

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad VMI darbuotojai lankysis Kauno turgavietėse ir primins apie šiuo metu vykstantį Kvitų žaidimą bei jo taisykles, taip pat visiems norintiems padės užregistruoti ir už tik ką įsigytas prekes gautus kvitus. Šiuo metu Kvitų žaidime gyventojai užregistravo daugiau nei 1,2 mln. kvitų, iš kurių beveik 250 tapo laimingais – laimėjimų prizinis fondas viršijo 70 tūkst. eurų. Kauno mieste ir rajone žaidime jau pasisekė net 46 gyventojams.

„Minėdami savaitę „be šešėlio“, visos VMI vardu norime padėkoti gyventojams, kurie kasdien prisideda prie šešėlinės ekonomikos mažinimo ir skaidrios visuomenės kūrimo. Vienas tokių būdų – kvitus už įsigytas prekes turgavietėje ar įvairias paslaugas registruoti Kvitų žaidime“, – sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, jog simboliška ir tai, kad šiuo metu Kvitų žaidime gyventojų užregistruotų kvitų skaičius artėja prie 1,3 mln. – būtent tokia Pridėtinės vertės mokesčio suma eurais per pirmus keturis žaidimo mėnesius buvo papildomai deklaruota vien viešojo maitinimo sektoriuje.

VMI pažymi, jog per pirmąjį Kvitų žaidimo pusmetį gyventojai dažniau registruoja kvitus už paslaugas, todėl šią savaitę įvairiuose Lietuvos miestuose VMI darbuotojai atvyks į turgavietes ir ne tik suteiks visą aktualią informaciją apie vykstantį žaidimą, bet ir padės gyventojams užregistruoti už prekes gautus kvitus čia ir dabar.

„Dėkojame ir prekybininkams, kurie savo ruožtu žaidimui tinkamus kvitus išduoda ir neprašomi, netgi paragina žmones dalyvauti bei laimėti prizus. Tai dar vienas svarbus žingsnis mažinant šešėlinės ekonomikos mastus“, – sako J. Stankienė.

VMI darbuotojų konsultacijos, kaip tinkamai užregistruoti fiskalinius kvitus žaidime, Kaune gegužės 23 d. nuo 10 val. bus teikiamos prekybos miestelyje „Urmas“, Žaliakalnio, Stoties, Girstupio ir Vilijampolės turgavietėse. Pilną sąrašą su konkrečiomis „susitikimų“ vietomis, datomis ir laiku galite rasti VMI svetainėje.

Žaidime dalyvauti galima registruojant tik fiskalinius kasos aparato kvitus. Toks kvitas apačioje turi fiskalinį logotipą, kurį sudaro trijų raidžių „LTF“ derinys. Be to, fiskalinių kasos aparatų kvitų pavyzdžius ir visą aktualią su kvitų žaidimu susijusią informaciją galite rasti internete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ei VMI

ei VMI portretas
Jūs Varnių turgaus žuvies skyriuje pareklamuokit, o tai nei čekių neduoda, nei pas prekeivius kasos aparatus pamatysi

nuostaba

nuostaba portretas
Skubu paklausti...kaip nuostabioji VMI 19 metų domėjosi "kamuolinių", "agurkinių" ir kt. turtais? Kiek kartų lankėsi anstoliai?:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių