Vilniaus ir Kauno viešasis transportas: kuris geriau keleiviams ir vairuotojams?

  • Teksto dydis:

Du didžiausi Lietuvos miestai ir dvi skirtingos viešojo transporto sistemos. Vilniuje dabar svarbiausia – atnaujinti didelius autobusus, o Kaune pačios naujausios transporto priemonės – mikroautobusai. Vilniuje paskelbtas konkursas, kurį laimėjęs privatus vežėjas bus įtrauktas į miesto viešojo transporto sistemą, o Kaune maršrutiniai taksi veikia savarankiškai. Kur geriau keleiviams, vairuotojams ir pačiam miestui?

Vilniuje ir Kaune viešuoju transportu naudojasi daugiausia keleivių. Jiems reikia patogių, patikimų, nevėluojančių ir įvairiomis kryptimis vežančių transporto priemonių. Visa tai užtikrinti Vilniuje ir Kaune bandoma skirtingai. Sostinėje perkami nauji autobusai ir privatūs vežėjai visiškai integruojami į bendrą viešojo transporto sistemą, Kaune – siekiama išlaikyti maršrutinių taksi paslaugą.

LRT TELEVIZIJOS laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ pasidomėjo, kodėl miestų transporto sistemos šitaip skiriasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kiekvienas norite kad vežtu nuo durų iki durų?Ane?! To nebus,visiems neįtiksi. Koreguoti visada reikia,o bendras susisiekiamumas gerėja metai iš metų.Verksnių buvo ir bus....

R

R portretas
Be zodziu? Turime geriausia mera Lietuvoje, bet situacija mazai kuo keiciasi. Pradedu tiketi kad visi teigiami straipsniai apie Kauno mera buvo uzsakyti, nes i paprasto piliecio prasymus ir pasiulymus niekas nereaguoja. Susisiekimas su ivairiais mikrorajonais kaip buvo nevykes, taip ir liko. Ir tikiu- situacija tik bloges...Aciu visiems prisidejusiems prie visuomeninio transporto naikinimo pagal pilna programa!!!

???

??? portretas
Kauno ponai,atsakykit-kaip is Dainavos dispecerines nepersedant nuvaziuoti iki Kliniku autobusu ar troleibusu?Cia toks rebusas valdziai,kad greiciau nukaksi iki menulio,XX1 amzius o su tokiu svarbiu kaunieciams objektu nera tiesioginio! Geda Kauno valdziai!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių