Vilkijos gimnazija atšventė jubiliejų

  • Teksto dydis:

Daugybę garsių asmenybių išugdžiusi Vilkijos gimnazija atšventė savo veiklos 95-erių metų sukaktį.

Daugybę garsių asmenybių išugdžiusi Vilkijos gimnazija atšventė savo veiklos 95-erių metų sukaktį.

Gimnazijos direktorius Antanas Švedas pasidžiaugė, kad net 15 pedagogų – buvę šios mokyklos mokiniai.

Į renginį atvyko ir patys mažiausieji, čia besimokantys, ir lazdelėmis pasiramsčiuojantys žilagalviai mokyklos auklėtiniai, buvę direktoriai, bendruomenės atstovai, rėmėjai.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad Vilkijos gimnazija yra išskirtinė, nes išugdė daug žymių asmenybių. Ją lankė rašytojas Petras Cvirka, skulptorius Alfonsas Ambraziūnas,  literatūros kritikas Vytautas Kubilius, rašytojas ir kraštotyrininkas Pranas Mikalauskas-Antalkis, aktorius Eimutis Kvosčiauskas, disko metikas Andrius Gudžius ir daugelis kitų.

Pirmoji mokykla Vilkijoje buvo atidaryta 1919 m. spalio 24 d. išnuomoto gyvenamo namo patalpose. Įkurtos mokyklos vedėjas Simonas Aksamitauskas iš Kauno mokyklų gavo keletą keturviečių suolų ir 15 mokinių grupei pradėjo pirmuosius mokslo metus. 1920 m. mokykla persikėlė į pastatą Vydūno g. 70. 1942–1943 m. išleista pirmoji Vilkijos gimnazistų laida.

1963 m. mokyklai pastatytas naujas pastatas. Sovietmečiu tai buvo P. Cvirkos vidurinė mokykla. 2007 m. ugdymo įstaigai suteiktas gimnazijos statusas.

Įvairiai susiklostė mokyklos direktorių likimai. Lietuvai žengiant į Nepriklausomybę, penkerius metus mokyklai vadovavęs Vigintas Leonavičius pasuko į verslą ir įkūrė nekilnojamo turto bendrovę „Latmas“.

27-erius metus gimnaziją garsina mėgėjų teatras „Vizija“, kuriam vadovauja mokytoja Irena Štilpaitė. Jai, istorijos mokytojai Aldonai Plentaitei, technologijų mokytojui Arūnui Zalanskui ir chemijos mokytojai Janei Jasinskienei V. Makūnas įteikė padėkos raštus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių