Vilkijos apylinkėse duris atvers Vaikų dienos centras

  • Teksto dydis:

Kauno rajone, Saulėtekių kaime (Vilkijos apylinkių sen.), duris atvers Vaikų dienos centras. Šio projekto imasi Kauno rajono savivaldybės administracija kartu su Vilkijos gimnazija.

Kauno rajone, Saulėtekių kaime (Vilkijos apylinkių sen.), duris atvers Vaikų dienos centras. Šio projekto imasi Kauno rajono savivaldybės administracija kartu su Vilkijos gimnazija.

Planuojama atlikti patalpų remontą, įsigyti šiuolaikinių baldų ir įrangos, sukurti socialinių paslaugų kompleksą. Vaikų dienos centro įkūrimas prisidės prie didesnės rajone teikiamų socialinių paslaugų įvairovės, geresnės jų kokybės.

„Tikiu, kad šio centro įkūrimas padės spręsti vaikų užimtumo, socialinės atskirties mažinimo problemas“, – teigė projekto pristatyme bendruomenei dalyvavęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Planuojama, kad Vaikų dienos centrą lankys daugiau nei 31 Vilkijos, Vilkijos apylinkių ir Čekiškės seniūnijose gyvenantis socialinės rizikos vaikas, taip pat jo šeimos nariai. Su jais dirbs du darbuotojai, turintys aukštąjį socialinio darbo ir psichologijos išsilavinimą.

Centro darbuotojai sieks tinkamai parengti vaikus savarankiškam gyvenimui, padės jiems įgyti teigiamą socialinį vaidmenį, užtikrins jų sėkmingą socializaciją ir integraciją į visuomenę. Į Vaikų dienos centro veiklą bus įtraukiamos ir vaikų šeimos, bendruomenė, taip skatinant vietos bendruomenių iniciatyvas ir pagalbą vienas kitam.

Vykdant šį projektą rizikos šeimų vaikai bus užimami po pamokų ir per atostogas, įtraukiant juos į kasdieninę veiklą. Bus rengiami edukaciniai lavinamieji grupiniai užsiėmimai, teikiamos individualios konsultacijos, organizuojami įvairūs renginiai, išvykos, vykdoma kita veikla, skirta vaikų ir jų šeimos narių gyvenimo įgūdžiams ugdyti, pasitikėjimui savimi stiprinti.

Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo, Lietuvos valstybės ir Kauno rajono savivaldybės lėšomis bendrai finansuojamas projektas bus įgyvendintas iki 2016 m. balandžio 30 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių