Vilijampolės seniūnija tvarkys sulūžusius laiptus ir Lampėdžių miško parką

  • Teksto dydis:

Vilijampolės seniūnija šiais metais ketina pakeisti sulūžusias laiptų, jungiančių Vilijampolę ir Šilainius, pakopas. Be to, planuojama sutvarkyti Lampėdžių miško parką ir seniūnijos teritorijoje pastatyti dar kelis lauko treniruoklius.

Šiuos planus Vilijampolės seniūnija sieks įgyvendinti pasinaudojusi Vietos bendruomenių savivaldos programa. Iš valstybės biudžeto šiemet programai skirta 987 tūkst. Lt, iš kurių Vilijampolės seniūnijai atiteko kiek daugiau nei 87 tūkst.Lt.

„Laiptų, vedančių į Šilainių apžvalgos aikštelę, sutvarkymas buvo ir seniūnijos, ir bendruomenės bendras noras. Laiptų būklė išties prasta, beveik visos pakopos sulūžusios, jas reikia kuo skubiau pakeisti naujomis. Šis darbas yra vienas pagrindinių šiais metais. Apskritai viešosioms erdvėms tvarkyti bendruomenės taryba nusprendė skirti net 58 tūkst. Lt", – sakė Vilijampolės seniūnas Algimantas Mickevičius.

Pasak A. Mickevičiaus, kitas svarbus darbas bus Lampėdžių miško parko sutvarkymas. Parko teritorijoje reikės išnaikinti brūzgynus, nupjauti žolę, apgenėti medžius, įrengti pėsčiųjų taką. Planuojama pastatyti tris naujus suoliukus bei skelbimo lentą.

Šiemet taip pat planuojama įrengti lauko treniruoklius trijose Vilijampolės seniūnijos vietose: Neries krantinės parke, prie Ežero gatvės, šalia Lampėdžio ežero, ir dar tris kempingo teritorijoje, prie Raudondvario plento. Šioje vietoje taip pat ketinama pastatyti naujų suoliukų, sutvarkyti netoli esančios krepšinio aikštelės aplinką.

Sprendimus dėl lėšų panaudojimo priima Vietos bendruomenių tarybos, sudarytos iš pavienių vietos bendruomenės narių, vietos bendruomenės gyventojų atstovų (seniūnaičių), šioje teritorijoje veikiančių bendruomeninių organizacijų, religinių bendruomenių ir bendrijų atstovų, vietos bendruomenės gyventojų poreikius tenkinančių nevyriausybinių organizacijų, valstybės ir savivaldybės institucijų bei įstaigų atstovų.

Vietos bendruomenių savivaldos programos lėšos gali būti paskirstytos 8-ioms sritims: labiausiai pažeidžiamų bendruomenės narių ir grupių poreikiams tenkinti, vaikų ir jaunimo užimtumui, kultūrinei ir švietėjiškai veiklai, viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti, sporto ir sveikatinimo veiklai, bendruomeninei veiklai organizuoti, daugiafunkcinių bendruomenės namų veiklai organizuoti, kitoms vietos bendruomenės gyvenimo kokybę gerinančioms veikloms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
Galų gale kam visai neprižiūrimam miško plotui skambus miško parko pavadinimas,jei iš to parko šabakštynas belikęs,jei per "džiungles" net gražiųjų senųjų pušų nesimato???!!! Valdininkams būtų pasiūlymas pasivaikščioti šitame parke pėsčiomis pora valandų,paeinant mišku gilyn,pamatyti ne tik jau aptvarkytą pliažo teritoriją,bet ir atokesnius miško plotus,su išverstomis didelėmis duobėmis,užaugusiais takais,išvagotais keturračių kalneliais ir pan,Nemuno pakrantę.Ar išgelbės šio parko situaciją du nauji suoliukai,nauja skelbimų lenta,jei senasis miškas pats prašosi žymiai rimtesnės pagalbos jį prižiūrint ir genint pastoviai.

ai

ai portretas
Kuriam laikui sutvarkys Lampėdžių parką-keliems mėnesiams,iki kitų metų?Parkas nuolat turi būti genimas, ne kartą per 30 metų ir ne viena jo "paradinė "dalis šalia Vytauto g,o visa teritorija.Būtina prie savivaldybės ar seniūnijos isteigti etatą ar du nuolatiniam darbui parko genėjimui,tvarkymui.Tokia pareigybė anksčiau buvo,tiesa tai buvo gal prieš 30 metų,visi lampėdiškiai pažinojo vadinamą eigulį,miško prižiūrėtoją ir tvarkytoją.Bendruomenei būtinas tvirtas vyriškas ūkiškas šeimininkas,kuris suburtų absoliučiai visą gyvenvietę spręsti ūkinius gyvenvietės reikalus,o ne vieną nedidelę draugų,kaimynų,gyventojų dalį .Jei miestui nėra galimybės skirti tokį etatą,patys gyventojai galėtų mestis ir mokėti kokiam žmogui už nuolatinę miško priežiūrą .Ir dar-labai jaučiame smarvę kanalizacijos nuo Nemuno pusės,ypač šią karštą vasarą anksti rytais.Kur kreiptis ar uostyti ir smirdėti amžinai???

pasakele

pasakele portretas
,, teisingai sako,,valo,, ,bet ar tai valymas,bukim bedni bet teisingi.,,vale,, kirto , visus krumoksnius, bet ar tik ten reikejo, apsitvarke konservatoriai tik apie savo namus ta maza misko gabaleli aplink save, o pagrindinis takas i lampedziu centra, baisu paziureti, jau pro kemsynus sunkiai bepraeinama,taip pat takas einantis nuo lampedziu centro link ezero,nera net ka kalbeti.Reiketu pasiziureti kaip tvarkosi Kacergines, kulautuvos, Domeikavos kampeliai,kai ten nuvaziuoji atrodo kad atsidurei ne Lietuvoje, okazkur kitur. Manau kad viena kart reikia surasti gera gaspadoriu kuris sugeba ne tik vadovauti,bet ir matytu kur reikia ir ka reikia daryti, o tu ,,bobeliu,,valdymas tik baliai su virsunelemisir nieko daugiau .Ka galiu pasakyti apie bendruomene, cia tik geru draugu kompanija, mes eiliniai lampediskiai net nejauciame kad yra ta bendruomene kuri turetu buti jautri kiekvienam paprastam gyventojui.Jei nori tvarkos reikia moketi vadovauti!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių