Vietoj pažadų apšviesti Baltų prospektą – sumažintas greitis

Trečiadienį posėdžiavusi Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija ėmėsi bent mažų žingsnių, kad nuo skaudžių nelaimių kelyje būtų apsaugoti Baltų prospekto gyventojai.

Prospekto atkarpoje, nuo Žemaičių plento iki Kauno klinikinės ligoninės, leistinas greitis mažinamas nuo 60 iki 50 km per valandą.

„Gatvėje yra pėsčiųjų perėjų, kurios neapšviestos, todėl žmonėms bus saugiau, jeigu sumažinsime leistiną greitį“, – sakė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Kad Baltų prospektas yra nesaugus, patvirtina ir pernai lapkritį įvykusi tragedija. Vėlų vakarą nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje automobilis partrenkė 71-erių metų amžiaus vyrą, kuris nuo sužalojimų mirė.

„Kauno diena" jau rašė, kad miesto politikų pažadai po nelaimės kuo skubiau toje vietoje įrengti apšvietimą teliko pažadais.

„Šiais metais projektas nebus įgyvendintas, nėra pinigų“, – anksčiau yra sakęs savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas. 

Regis, tik skaudi motociklininko žūtis rugsėjo mėnesį paskatino pagalvoti apie greičio mažinimą ir Europos prospekte.

Važiuojant nuo Čiurlionio tilto link Veiverių gatvės, kur leistinas greitis iki šiol siekė 70 km per valandą, motociklininkas staigiame kelio vingyje atsitrenkė į kelio bortą ir apvirto. Nuo patirtų sužalojimų vairuotojas mirė vietoje.

Eismo saugumo komisija nutarė, kad Europos pr. nuo Veiverių gatvės iki Čiurlionio tilto pabaigos leistinas greitis bus mažesnis – 60 km per valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Varjotas

Varjotas portretas
Tai ar valdzioj ne debilai? Cia kaip sako: galvos skausma gydo amputuojant galva.

praeivis

praeivis portretas
kad ir kaip nemėgstu Vilniaus, tačiau su eismo organizavumu ten geriau. Požiūrėkit kiek ten gatvių su 70, 80 greičiu. O Kaune kai tik kur kokai net VIENA avarija per 5 metus, iškart 50km/h ir policijai centukai byra. Valdžiažmogiai, nevažiuoja niekas 50 Jonavos gatvėje ir nevažiuos, tačiau visi neturi kada žiūrėti į gatvę, visi darosi ar nėra policijos. Gal karteli iškrėskit kauniečiams pokštą ir prieš sprendimą minimaliai pagalvokit ką darot ir kokios pasekmės. Nes pagal Kauno savivaldybės logiką, kam remontuoti gatves, riekia greiti mažinti iki 10km/h.

true

true portretas
balsuokit uz konservatoriu kaune ! Jie tobulai zino ka reiia daryti ! Ura
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių