Vienybės aikštėje pražydo trispalvis žiedas

Penktadienį Kauno miesto mokinių taryba jau antrąjį kartą surengė unikalią pilietinę akciją Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo dienai paminėti „Laisvė gyva!“. Iš miesto mokyklų susirinkę beveik 2 tūkst. moksleivių sukūrė gyvą trispalvę gėlę – sveikinimą Lietuvai.

„Pernai Rotušės aikštėje buvo 1400 mokinių. Šiemet jie dalyvavo gausiau – užsiregistravo 1965 moksleiviai ir mokytojai“, – pasakojo renginio koordinatorė, Kauno miesto mokinių tarybos atstovė Justė Gusevaitė-Grižė.

Aktyviausiai prie akcijos prisidėjo J.Dobkevičiaus vidurinė mokykla – gyvą piešinį padėjo kurti net 177 šios mokyklos mokiniai. 103 mokiniai buvo iš Saulės gimnazijos, apie 100 mokinių – iš „Vyturio“ katalikiškos mokyklos.

„Iš mūsų mokyklos šiandien dalyvauja 80 vienuoliktų klasių moksleivių. Manome, kad būtina dalyvauti tokiose akcijose ir atstovauti savo mokyklai. Vaikų tikrai neverčiame dalyvauti, bet skatiname“, – sakė Purienų vidurinės mokyklos pavaduotojas Ramūnas Kazakevičius.

Vienybės aikštėje Lietuvos vėliavos spalvų gėlės žiedas buvo kuriamas apie valandą. Organizatorė bandė suvaldyti didžiulį būrį moksleivių, ragino juos sustoti glausčiau, kad fiksuojant akimirką nuotraukose išryškėtų gėlės žiedas, sukurtas iš spalvotų popieriaus lapų, kuriuos link dangaus kėlė vaikų rankos.

„Valstybės šventė tampa ir vaikų švente, o tai yra esminis dalykas, kurio siekiame“, – pagrindinę sambūrio idėją pabrėžė Švietimo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.


Šiame straipsnyje: kovo 11

NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrai

tikrai portretas
ar tikrai gaudys kas neisikabibne velevu 11 kovo. Sake fotkins ir baus gal kas zno.

jis

jis portretas
visai kaip rusu laikais. Vaikai varomi i aikste, turi dalyvauti sventeje

to 1. tikrai

to 1. tikrai portretas
per vasario 16 stebejau namus ir labai daug namu buvo neiskele veliavu
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių