Vienuolyno pašonėje lėbautojai nepageidaujami

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno savivaldybės Eismo saugumo komisija pritarė, kad pagaliau reikia pasirūpinti tvarka Pažaislio vienuolyno pašonėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Naktiniams triukšmadariams ši vieta taps uždara.

Kauno savivaldybės Eismo saugumo komisija pritarė, kad pagaliau reikia pasirūpinti tvarka Pažaislio vienuolyno pašonėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Naktiniams triukšmadariams ši vieta taps uždara.

Prašo ramybės

Kelių policijos valdyba į komisiją kreipėsi siūlydama prie Pažaislio vienuolyno esančios aikštelės įrengti užkardas, kad naktimis čia negalėtų patekti automobiliai.

Kelių policijos vadovas Danas Česnauskas pabrėžė, kad gauna skundų iš vienuolyno dėl triukšmo. "Čia ramybės laikas prasideda 22 val. ir tęsiasi iki 8 val. Šiuo laiku ir reikėtų riboti naudojimąsi aikštele", – prašė D.Česnauskas.

Jis atkreipė dėmesį, kad toks draudimas galiotų tik prie vienuolyno esančioje aikštelėje. Prie Kauno marių paplūdimio esančioje aikšteleje apribojimai kol kas neplanuojami. "Iš visur jaunimo išvaryti negalima. Tačiau prie Pažaislio vienuolyno reikėtų įrengti du kelio ženklus", – siūlė Kelių policijos vadovas.

Vienas ženklų turėtų būti "Sustoti draudžiama", kitas turėtų riboti patekimą į aikštelę. Pasak D.Česnausko, tokia dviguba apsauga reikalinga, kad nesusidarytų galimybė dviprasmiškam vairuotojų  elgesiui – įvažiavus nesustoti, o sukti ratus arba įvažiuoti ir pastatyti automobilį.

Mėgstama jaunimo

Jau keletą metų Kauno marių krante esanti aikštelė garsėja čia vakarais besirenkančio jaunimėlio keliamu triukšmu, išdaigomis, o po naktinio šėlsmo paliktomis krūvomis šiukšlių. Atvažiavus automobiliu šnekučiuotis aikštelėje niekas nedraudžia, o atoki vieta – labai tinkama savaip praleisti laiką.

"Kauno diena" ne kartą rašė, kad po vakarinių ir naktinių pasistovėjimų paliktos šiukšlės mėtosi visą dieną. Negelbėjo net sustatyti spalvingi konteineriai rūšiuotoms atliekoms. Kalnai saulėgrąžų lukštų, nuorūkų, tušti plastikiniai buteliai, skardinės – visas toks turtas iš automobilių paliekamas toje vietoje, kurioje svečiavosi automobilis ir jo ekipažas.

Tikėtasi, kad nederamą jaunų žmonių elgesį sudrausmins įrengtos stebėjimo kameros, tačiau labai greitai žmonės suvokė, kad į tokią smulkmeną gali nekreipti dėmesio, – kasdieniame patrulių darbe yra gerokai daugiau rūpesčių, nei girtavimas aikštelėje.

Palaimino ne viską

Eismo saugumo komisija pritarė, kad būtina įvesti tvarką aikštelėje, tačiau specialistams iškilo klausimas: "O kaip elgtis dėl Pažaislio vienuolyne įsikūrusių Svečių namų ir restorano?" Komisijos nariai pamąstė, kad svečių namų administracijai gal net būtų ramiau, jei vakarais ir naktimis aikštelė būtų prieinama tik jų svečiams.

"Gal jie patys galėtų įrengti kokį nors pačių kontroliuojamą užkardą?" – šovė mintis vienam komisijos narių. Miesto tvarkymo skyriaus viršininkas Aloyzas Pakalniškis tuoj pat buvo įpareigotas išsiaiškinti Svečių namų administracijos poziciją.

Vis dėlto Eismo saugumo komisija nesuskubo pritarti policijos prašymui aikštelėje esančias vaizdo stebėjimo kameras prijungti prie bendros sistemos, kad tiesioginis vaizdas būtų perduodamas Kauno apskrities policijos komisariato Patrulių rinktinei. Esą rengiamas vaizdo stebėjimų kamerų naujas projektas ir tuomet bus galima daryti tam tikrus koregavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Pažaislio vienuolynui gerai, jį gal ir apgins, o ką daryt eiliniams miesto pakraščių gyventojams, kuriems ratuoti benamiai visą aplinką apdergia? Ir dar bumčikuoja per naktis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių