„Žalgirio“ arena mini dvejų metų sukaktį

Kauno "Žalgirio" arena sekmadienį minėjo dvejų metų sukaktį. Vienoje gražiausių ir moderniausių Europos arenų nemokamai apsilankę kauniečiai ir miesto svečiai tapo sporto ir sveikatingumo šventės liudininkais ir dalyviais.

Ir šachmatai, ir kendo

"Didinga ir įspūdinga! – neslėpė susižavėjimo Kauno "Žalgirio" arena Barselonos gyventojas Abelardo Morellas. Ispanas buvo ne vienintelis užsienietis, dalyvavęs arenos dvejų metų gimtadienio šventėje kartu su kauniečiais ir miesto svečiais.

"Prisipažinsiu, kai mano draugai kauniečiai gyrė areną, tuo netikėjau, – "Kauno dienai" kalbėjo A.Morellas. – Galvojau, kad tokios pagyros būdingos visiems, mylintiems savo miestą. Tai, ką pamačiau, pranoko mano įspūdžius. Įsivaizduoju, kaip viskas atrodo, kai čia žaidžia jūsų Kauno "Žalgiris", vyksta koks nors koncertas, renginys, įjungiamas specialus apšvietimas, nusileidžia kubas-švieslentė ir audringai savo krepšinio komandą palaiko 15 tūkst. žiūrovų! Neįtikima!"

Nuo 12 iki 18 val. vykusioje šventėje kauniečiai ir miesto svečiai galėjo pažaisti ne tik krepšinį, šachmatais, futbolą, bet ir išbandyti golfą, badmintoną, susipažinti su dviračių sportu,  irklavimu, kovos menais – kendo, muai tai, boksu, dziudo, wudang kung fu, wing tsun kung fu, karatė.

"Žalgirio" arenos amfiteatre vienas po kito keitėsi dainininkai: Sigutė Vaičiulytė, Paulius ir Matas, Renata Novo ir Marius Sabutis, "Propaganda", "The Wrong Note", "Wild Reason", "4 Of A Kind", "LightBeat".

Po čia pat vykusio regetono, taekvondo, gimnastikos pristatymo į amfiteatrą vėl įžengė dainininkai: "Divas & The Gentlemen", "Shamanna Bug", "Varnos", "Basi".

Iškepta rekordinė pica

Veiksmo gerbėjai prie arenos galėjo susipažinti su šiaurietišku ėjimu, beisbolu, regbiu, kartingais, "skid" automobiliais.
Restorano "14 10" terasoje su profesionalais buvo galima pasimokyti šokti bachatą, regetoną. "Žalgirio" arenos gimtadienio šventėje  buvo iškepta milžiniška pica pagal amerikietišką tešlos receptą. Užfiksuotas naujas Lietuvos rekordas: picos skersmuo – 306 cm, storis – 3,5 cm.

Už simbolinį 2 litų (antrojo gimtadienio skaičiaus) mokestį picos galėjo paskanauti šimtai žmonių, o visa surinkta pinigų suma bus skirta labdarai.

Nuo ryto iki 18 val. Visuomenės sveikatos biuro specialistai konsultavo sveikos gyvensenos ir žalingų įpročių prevencijos klausimais.

"Žalgirio" arenos lankytojai turėjo galimybę nemokamai įvertinti savo vienus pagrindinių sveikatos rodiklių – kūno masės indeksą, kraujospūdį, profesionaliai išsiaiškinti kūno masės sudėtį ir pagal gautus duomenis išgirsti sveikos gyvensenos rekomendacijas iš visuomenės sveikatos specialistų.

Taip pat buvo galima atlikti kepenų būklės testą, konsultuotis su SPA, masažų specialistais. Ir apsilankyti garo ir žolynų salelėje – pirties erdvėje.

Kodėl mylime "Žalgirį"

"Žalgirio" arenos parodų erdvėje vyko Irenos Mikuličiūtės dailės studijos surengtas piešinių konkursas "Mano mylimiausia sporto šaka". Nugalėtojus rinko ir apdovanojo pati I.Mikuličiūtė bei tapytojai Edmundas Brazauskas ir Arvydas Martinaitis.

"Visi Kauno "Žalgirio" fanai", "BC "Žalgiris". Tokius užrašus profesionaliai nupiešė grafičių meistrai.

Visi norintieji galėjo prisipažinti, kodėl jie myli "Žalgirį". Netrūko gražias emocijas sukeliančių užrašų: "Nes aš žalia iki ausų", "Žalgiris" – geriausias", "Gražiausios spalvos – žalia balta", "Žalgiris" – mūsų šeima", "Tai – daugiau nei komanda", "Lietuvos krepšinis yra geriausias (Italijos fanai)", "Žalia balta iš kartos į kartą", "Aš iš Lietuvos, o "Žalgiris" – tai Lietuva!"

"Žalgirio" arenos namų komandą – Kauno "Žalgirį" pristatė "Žalgirio" garbės klubo ir sirgalių klubo "Green Death" nariai. Lankytojai pamatė komandos palaikymo atributus, apžiūrinėjo, fotografavo "Žalgirio" trofėjus, laimėtus "Žalgirio" prizus.

Šimtai žmonių nudžiugo išvydę garsiausios Lietuvos krepšinio komandos autobusą ir juo atvykusius žalgiriečius  Tadą Klimavičių, Vytenį Lipkevičių, Artūrą Milaknį, Mindaugą Kupšą, Tomą Dimšą, Marių Grigonį.

"Savo gyvenime mačiau daug sporto rūmų, pramogų centrų, bet patikėkite manimi – "Žalgirio" arena viena įspūdingiausių ne tik JAV, bet ir pasaulyje, – komplimentus žarstė pas draugus į Vilnių atvykęs krepšinio komandos Niujorko "Knicks" gerbėjas, Niujorko gyventojas Oliver Murphy. – Išvydęs areną, draugų paprašiau būtinai nupirkti bilietą į "Eurolygos" varžybas. Rudenį vėl atskrisiu į Lietuvą ir jau dabar nekantrauju pamatyti jūsų "Žalgirį".



NAUJAUSI KOMENTARAI

patenkintas kaunietis

patenkintas kaunietis portretas
Tiesiog puiku, uzdyka pasportavom, uzdyka prisivalgem, kad dagiau tokiu svenciu

asas

asas portretas
o gal dar ja ir pabaigsit pastatyti ,nes dabar tai griuvesiu ir surudijusiu bleku kruva

Jogei

Jogei portretas
Nepergyvenk Žalgirio arenai joks potvynis nebaisus, tam ir yra HE, o be to iš kur čia tiek vandens gali būti, Nemunas nėra milžiniška upė palyginus su kitomis Europos upėmis.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių