Viena garsiausių Kauno korupcijos bylų teisme dar neatverta

Antradienį teismas turėjo atverti Kauno švietimo ir kultūros reikalams vadovavusį Edmundą Balasevičių ir dar kelis tarnautojus iš postų išvertusią bylą.

Garsiai nuskambėjusios korupcijos bylos Kauno miesto apylinkės teisme antradienį atverti nepavyko, nes į posėdį neatvyko kyšio davimu kaltinamas Darius Jukna, prokurorė ir keli advokatai. Susirinkusiems kaltinamiesiems ir porai dešimčių liudytojų pranešta, kad kitas posėdis šaukiamas tik gruodžio viduryje.

Pagrindiniai šios korupcijos bylos herojai yra buvęs Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir kultūros departamento direktorius E.Balasevičius bei Švietimo ir kultūros įstaigų ūkio ir finansų skyriaus Ūkio poskyrio vedėja Nijolė Stasė Grybėnienė. Bylos duomenimis, per 2010-2011 metus jos paimtų kyšių suma sudaro 70 tūkst. litų. Šiuo grobiu buvusi tarnautoja dalijosi su savo viršininku E.Balasevičiumi.

Ant to paties teisiamųjų suolo vietos atsirado dar dviem tarnautojams: Švietimo ir kultūros departamento Švietimo ir kultūros skyriaus ūkio ir finansų poskyrio vedėjui Valentui Ražanskui ir to paties skyriaus Ūkio poskyrio vyr. specialistui Petrui Astraičiui.

Prokurorai tarnautojus pričiupo prieš pusantrų metų. Buvo pasigirdusios kalbos, kad byla teismo taip ir nepasieks, tačiau kalbos nepasitvirtino ir įtariamųjų gretose nesumažėjo.


Šiame straipsnyje: Edmundas Balasevičiuskorupcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

otkats

otkats portretas
O kiek dar panasiu bylu del korupcijos savivaldybeje nebus atverta ?

akivaizdu..

akivaizdu.. portretas
Mat sią bylą ((ir ne tik šią) galima atideti metams po to dar metams.Tai gal teisesauga gali atsakyti kodel Venskiene buvo ieskoma po namus ir ligonines, tai ar cia ne susidorojimas??

taip...

taip... portretas
matomai , nera jiems kada, juk reikia uzsiimti susidorojimais su taikiais zmonemis,protestuojanciais pries savivale,reikalaujanciais tiesos..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių