Kauno vicemerai išsidalijo darbus

Pirmadienį miesto meras Visvaldas Matijošaitis patvirtino, už ką bus atsakingi trys jo pavaduotojai. Vieniems tai – nauji iššūkiai, kitiems – nieko naujo nuo sovietmečio.

Pirmadienį miesto meras Visvaldas Matijošaitis patvirtino, už ką bus atsakingi trys jo pavaduotojai. Vieniems tai – nauji iššūkiai, kitiems – nieko naujo nuo sovietmečio.

Patirtis – iš sovietmečio

„Sovietmečiu buvau atsakingas už švietimą gydymo įstaigose, tai nieko naujo mano veikloje nėra. Žinoma, esu atitrūkęs nuo švietimo, negaliu pasakyti, kuo gyvena viena ar kita mokykla. Reikės pasidomėti, pasigilinti“, – sakė V.Popovas.

Socialdemokratas, išsaugojęs vicemero postą pasikeitus valdžiai, kuruos švietimą, sveikatos apsaugą, sportą ir socialinius reiklaus, rūpinsis ekologija, regioniniu bendradarbiavimu bei ryšiais su nevyriausybinėmis organizacijomis.

Kaip vieną pirmųjų darbų V.Popovas įvardijo mokyklų tinklo pertvarkos užbaigimą. „Visada bus nepatenkintų, bet nėra kito pasirinkimo, reikia baigti reformą, ir tiek“, – įsitikinęs vicemeras. Anot jo, sutarimas tarp naujosios daugumos yra, tad greičiausiai ir taryboje pavyks priimti sprendimą dėl paskutinių iki šiol nepertvarkytų mokyklų.

Remsis kitų nuomone

Jauniausias vicemeras Povilas Mačiulis, kurį į vicemerus delegavo „Vieningas Kaunas“, rūpinsis miesto ūkiu ir infrastruktūra bei investicijomis, darnia miesto plėtra, bus atsakingas už energetikos reikalus. Jam taip pat patikėti transporto reikalai ir valdymo modernizavimas. Ar pakaks patirties tokiems svarbiems miesto reikalams spręsti?

„Ketverius metus esu tarybos narys, trumpai dirbau vicemeru, įsigilinau į visą savivaldybės darbo mechanizmą. Be stipraus mero ir kolegų taryboje, turime patarėjų, gerai išmanančių ūkio ir energetikos reikalus. Neabejoju, kad galėsime priimti tinkamus sprendimus“, – dėstė P.Mačiulis.

Jis tikino nebūsiąs sprendimų priėmėjas, o rūpinsis surinkti įvairių specialistų nuomones ir jas moderuoti siekiant efektyvaus rezultato.

„Dabar viską analizuojame, kviečiame kiekvieną skyrių, prašome informacijos, kas padaryta, kas daroma dabar ir kas galbūt dėl kokių nors priežasčių nebuvo padaryta. Kai matysime visą probleminį žemėlapį, bus galima spręsti, ko imtis pirmiausia“, – sakė jauniausias mero pavaduotojas. Jis pridūrė, kad administracijos skyriai turi suktis greitai – informaciją turi pateikti per pusdienį arba per dieną.

Rūpi projektai

„Man kaip liberalui verslo aplinkos sritis labai rūpėjo. Laukia pirmas rimtas darbas – gegužę tvirtinsime visus mokesčius, kuriuos administruoja savivaldybė: verslo liudijimus, nekilnojamojo turto ir žemės mokestis. Norime, kad Kaunas būtų konkurencingas ir patrauklus“, – darbingai nusiteikęs liberalų deleguotas mero pavaduotojas Simonas Kairys, kuriam meras patikėjo rūpintis verslo aplinkos gerinimu. S.Kairys taip pat bus atsakingas už kultūrą ir kultūros paveldą, turizmą, tarptautinį bendradarbiavimą, e-savivaldą bei jaunimo reikalus.

„Praėjusią kadenciją dirbau Kultūros komitete, tad nesinori prarasti įdirbio šioje srityje. Pagal amžių ir patirtį ne mažiau artimi jaunimo reikalai ir e-savivalda, nors visos sritys įdomios ir tarpusavyje gerokai susijusios“, – tvirtino mero pavaduotojas.

S.Kairys taip pat užsiminė, kad darbo sričių pasiskirstymas tarp vicemerų yra šioks toks formalumas, kad būtų aišku, kas kuriais dokumentai pasirūpina, tačiau, anot jo, valdantieji yra nusprendę dirbti kartu ir sprendimus priimti kartu.

„Pirmas ir svarbiausias darbas – peržiūrėti visus savivaldybės projektus, kurie finansuojami iš Europos Sąjungos ir kitų šaltinių, kad žinotume, kokį palikimą gavome, ką reikia tęsti ir kokių problemų iškyla“, – pridūrė naujasis vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas2

zigmas2 portretas
Tai tas pijokėlis vėl prie miesto vairo? Kai eilinį pilietį girtą pagauna, tai ir teises atima ar iš darbo išdrebia ar bent baudą už visuomenei parodytą nepagarbą išrašo. O čia nieko - guliaj, Vasia. Tai ką, vėl dvigubi standartai galioja?

ubagai

ubagai portretas
dziaukites naujaja savo valdzia..... Sveikinu.

vega

vega portretas
perduokite Kupčinskui, kad nusikabintų plakatus su mero žmona. Jie kabo Savanorių pr. ir P.Lukšio gatvių sankryžoje..... Negi Kupčinskienė dar mero žmona? ei, AŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪ .
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių